Aktuelle nyheder - Byggeri

Vil selv uddanne fremtidens stilladsarbejdereBrunsgaards akademi skal være med til at fastholde de dygtige montører. Desuden vil det være en god måde at få sendt virksomhedens DNA med videre, vurderer stilladsvirksomheden. Foto: Brunsgaard

Vil selv uddanne fremtidens stilladsarbejdere

Der er brug for mange flere dygtige stilladsmontører, mener man i stilladsvirksomheden Brunsgaard, der ser en god forretning i at uddanne fremtidens stilladsarbejdere på eget akademi. Stilladssektionen i DI hilser initiativet velkommen

Del artiklen på

For at rekruttere og fastholde de bedste kommende stilladsmontører har stilladsvirksomheden Brunsgaard udviklet Brunsgaard Akademi. Med akademiet håber virksomheden at gøre vejen ind i stilladsbranchen mere overskuelig for unge uerfarne uddannelsessøgende.

- Det er krævende at være stilladsmontør. Det er fagligt kompliceret og både arbejdsmiljømæssigt og ergonomisk er der mange ting at lære. I Brunsgaard vægter vi uddannelse, og bruger det samtidig som en vej til at engagere og fastholde nye medarbejdere, siger Mathias Kløjgård Jensen, der er arbejdsmiljørådgiver i Brunsgaard.

Han forklarer, at det for mange unge kan være overvældende at komme rundt med de forskellige montører på forskellige byggepladser:

- Med Brunsgaard Akademi bliver medarbejdere fra første dag tilknyttet en erfaren læremester, der forud for oplæringsforløbet har været igennem et mentorforløb. Med en fast kontaktperson ved den nye medarbejder, hvem han eller hun kan spørge, og hvad man kan forvente de første måneder af sin ansættelse.

Når man så starter på selve stilladsmontøruddannelsen, bliver man tilknyttet de montører, der arbejder med de forskellige områder i uddannelsen – eksempelvis rør og koblinger eller systemstillads.

- Men ens læremester følger en hele vejen og vil være med til løbende at evaluere forkøbet.

Intern opbakning til akademiet
Brunsgaard har 20 udlærte stilladsmontører. De bakker op om det nye akademi.

- Det er lige så meget de ansattes projekt. Det er jo de nuværende montører, der skal arbejde sammen med dem, vi får uddannet. Akademiet skal være med til at fastholde de dygtige montører, og så er det en god måde at få sendt virksomhedens kultur og DNA med videre, pointerer Mathias Kløjgård Jensen.

I stilladsvirksomheden håber man på, at virksomheden i 2023 har 10 nyuddannede stilladsmontører, der også har kørt akademiet igennem.

- Generelt vil vi gerne op på 40 fastansatte montører i virksomheden, så vi kan opfylde vores kunders efterspørgsel. Så det handler også om at lave en god forretning. Akademiet er en investering, f.eks. i kurser for de kommende læremestre, og de penge vil være givet godt ud. Det er jo også en stor udgift at tabe de unge undervejs, og det vil akademiet være med til at modarbejde, siger Mathias Kløjgård Jensen.

Stilladssektionen roser initiativet
Rekruttering og frafald på uddannelsen skaber bekymring i Stilladssektionen i DI Dansk Byggeri. Formand for Stilladssektionen, Kurt Bo Jensen, er stærkt optaget af, at branchen får taget fat om de dårligdomme, som stadig kendetegner dele af branchen i forhold til omdømme og seriøsiteten på uddannelsesområdet.

- Jeg tror Brunsgaard har fat i noget rigtigt. Vi skal selv skabe større respekt om uddannelsen og forståelse for, at stilladsmontage er et spændende og udfordrende arbejde, der kræver særlige kompetencer. Og branchen vil i de kommende år få del i en spændende udvikling i hele byggeriet, som vi alle, på skolerne, i virksomhederne og blandt kolleger, må være med til at skabe rammerne for. Vi har selv ansvar for at nedbringe frafaldet, og for at lede de unge ind i branchen på den bedst mulige måde, understreger Kurt Bo Jensen.

Også Phønix Tag Materialer har med forløbet Tagdækker Trainee taget et lignende initiativ, der har skaffet unge udsatte ind i tagdækkerbranchen, der generelt oplever mangel på arbejdskraft. Læs mere her.

-los


Læs mere om Byggeri

14/4 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.