bygma
bygma
scroll
Vinder prestigefuld innovationspris for tre gange lavere CO2-aftrykLiving Places er udviklet af Velux Gruppen, arkitektvirksomheden Effekt og ingeniørvirksomheden Artelia.

Vinder prestigefuld innovationspris for tre gange lavere CO2-aftryk

Velux Gruppen vinder EY Innovation Award 2023 for boligprojekt med Danmarks laveste CO2-aftryk

I sidste uge blev Velux Gruppen kåret som vinder af EY’s Sustainability Award i kategorien Innovation, som blev afholdt af EY og Dansk Erhverv. Velux Gruppen modtager prisen for Living Places, der er et boligprojekt, som demonstrerer, at det er muligt at bygge boliger med et tre gange lavere CO2-aftryk end den danske standard.

- Innovationsprisen gives til en virksomhed, der med et innovativt og nytænkende tiltag har skabt tydelig og positiv forandring med en dokumenteret effekt og sat nye standarder på et eller flere områder.

- Den uafhængige jury ser Velux Gruppen som et godt eksempel på en virksomhed, der tør skubbe til en dagsorden, som berører os alle og som bruger eksisterende metoder på en ny måde og derigennem bidrager til den grønne omstilling, siger Jan C. Olsen, adm. dir. hos EY Danmark.

Direktør for bæredygtigt byggeri i Velux Gruppen, Lone Feifer, modtog prisen sammen med Lars Petersson, adm. dir. i Velux Gruppen, og Tina Mayn, Executive Vice President for Products i Velux Gruppen.

- Vi er utroligt stolte af at modtage denne pris. Vores Living Places projekt har været undervejs i mere end tre år, og sammen med vores gode partnere har vi vist, hvordan vi allerede i dag kan bygge boliger med et rekordlavt CO2-aftryk, som er til at betale og har et førsteklasses indeklima.

- Vi er meget stolte af de resultater, som vi har opnået, og det er dejligt at se, at vores arbejde bliver anerkendt og værdsat. Vi håber, at projektet kan være med til at skubbe byggeindustrien i en mere bæredygtig retning og glæder os til at skalere projektet, siger Lone Feifer.

-dc

18/9 2023