Aktuelle nyheder - Byggeri

Vinderbud på Holstebros fremtid binder byen sammenIllustration: Team Vandkunsten.

Vinderbud på Holstebros fremtid binder byen sammen

Holstebro stå eksempel på progressiv byudvikling med inddragelse af mange aktører

Del artiklen på

Arkitektur - byudvikling

Over 450 borgere i Holstebro var mødt op om aftenen den 7. oktober for at overvære, hvem der i bogstavelig forstand skal tegne Holstebros fremtid. En enig Bedømmelseskomite pegede på Team Vandkunsten fra København. 19 arkitektteams havde budt ind på opgaven, og tre var i finalen, som hermed blev afgjort.

Vinderen af konkurrencen om at skabe fremtidens Holstebro er fundet, og det blev team Vandkunsten fra København. Næste skridt er, at vinderen over de kommende måneder udarbejder en endelig helhedsplan for udviklingen og udbygningen af Holstebro midtby. Det sker med udgangspunkt i vinderforslaget plus det bedste fra de to andre finaleforslag.

- Det er dejligt at opleve, at Team Vandkunsten er så god til at omsætte de mange ønsker fra byen til en visionær plan. Det er utroligt vigtigt, når vi ønsker at opbygge en kultur for inddragelse af rigtig mange målgrupper i vores byudvikling. Den byudvikling, vi nu søsætter, kommer til at definere udviklingen af Holstebro by i de næste 50 år, siger formand Holstebro Udvikling, Annemette Færch.

Nye borgere, erhvervsdrivende og turister
I Holstebro ligger kulturen i byens DNA, og nu vil Holstebro også danne skole for en ny kultur for byudvikling. Byudviklingsprojektet bliver derfor brugt som eksempel i et forskningsprojekt støttet af Realdania og Innovationsfonden.

I Holstebro lægger man alle gode kræfter sammen. Det var baggrunden for, at Færchfonden sammen med kommunen stiftede Holstebro Udvikling, der er sat i verden for at fremme og føre spændende byudviklingsprojekter ud i livet sammen med de mange interessenter.

- Vi ønsker også i fremtiden en levende og spændende by, som er en vækstdynamo for hele Nordvestjylland. Byens borgere og andre aktører er dem, der bedst ved, hvilke ønsker de har til fremtidens Holstebro. Derfor inddrager vi bredt. Vores mål er via byudviklingen at styrke byens attraktionskraft ift. at tiltrække nye borgere, nye erhvervsdrivende, nye investorer og flere turister, siger borgmester, HC Østerby.

-kj

Læs mere om Byggeri

8/10 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.