Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Ansætter 25 mand og fastholder ældre ansatte63-årige Jan Ole Nielsen er blandt de medarbejdere, der har takket ’ja’ til Outlines nye seniorpolitik.

Ansætter 25 mand og fastholder ældre ansatte

Trods corona har Outline Vinduer ansat 25 mand og samtidig lanceret en seniorordning, der skal bidrage til at holde på virksomhedens ældre medarbejdere

Del artiklen på

Ligesom så mange andre virksomheder satte man hos Outline Vinduer ansættelserne på standby, da corona-virussen for alvor brød ud, og Danmark lukkede ned. Men efter flere måneder med fortsat travlhed i produktionen har man hos vinduesproducenten kunnet konstatere, at der – trods corona – har været behov for de nye hænder, og i løbet af de seneste måneder har virksomheden således ansat knap 25 nye medarbejdere.

- I vinduesbranchen ansætter man typisk om foråret, men da corona-virussen udbrød, havde vi ikke turdet håbet på, at det også gjorde sig gældende i år. Her tog vi heldigvis fejl. Som følge af travlhed er vi nu oppe på næsten 25 nye medarbejdere, og vi er fortsat i gang med at få de sidste aftaler i hus, så vores kapacitet kan følge efterspørgslen, fortæller Outline Vinduers direktør, Jens Sørensen.

Ordning for den ældre generation
Det er ikke kun nye medarbejdere, Outline har brug for. Også virksomhedens øvrige ansatte arbejder man i høj grad på at fastholde, og her er en stor del af indsatsen lige nu målrettet den ældre generation, da over 36 % af de ansatte hos Outline er 50 år eller derover. Konkret har virksomheden introduceret medarbejderne for en helt ny seniorordning, der skal gøre arbejdspladsen attraktiv for dem, der nærmer sig folkepensionsalderen:

- Vi gør lige nu en stor indsats for at sikre os, at vi har den arbejdskraft til rådighed, vi har brug for. Og her er det langt fra tilstrækkeligt med de friske nye kræfter. Vi har også brug for at fastholde vores medarbejdere med mange års viden og erfaring længere, da de kan være rigtig svære at erstatte, forklarer Jens Sørensen og fortsætter:

- Derfor har vi nu sat vores tilbud til vores seniorer i struktur ved at lave en aktiv seniorpolitik, som vores medarbejdere kan forholde sig til. På den måde gør vi en masse for at holde på vores folk samtidig med, at vi får en god sammensætning af unge som ældre, der kan supplere hinanden godt og sikre et godt mix af kompetencer både nu og fremadrettet.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

14/8 2020