Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Gode grunde til at få udskiftet gamle døreMange danske hjem har døre, som er ældre end 25 år, men der er mange gode grunde til at skifte dørene oftere.

Gode grunde til at få udskiftet gamle døre

Er dørene ældre end 25 år, kan man roligt anbefale kunderne at få dem udskiftet

Del artiklen på

Når hjemmet skal renoveres, er det sjældent udskiftning af dørene, der står øverst på listen, men faktisk er der flere gode grunde til at få det gjort:

- De fleste danskere tænker ikke over, at døre også har en udløbsdato. Man kan både udskifte dørene for at komme generel slitage til livs, men vi oplever også i stigende grad, at mange danskere investerer i nye døre for at få et nyt, flot design eller flere praktiske funktioner, siger salgsdirektør hos Swedoor i Nordeuropa, Peter Sejling.

Det er ikke altid til at se, at døren er slidt, men hængslerne eller håndtaget kan over tid blive løse, døren kan binde, og der kan opstå problemer med låsen. I nogle tilfælde kan det betale sig at renovere døren, men ofte giver det mest mening at investere i en helt ny dør.

Gamle døre passer sjældent til nye funktioner
Renovering af hjemmet kan være en god anledning til at udskifte dørene, da de gamle døre ikke nødvendigvis passer til en fornyet stil:

- Flere og flere får øjnene op for at integrere døren som en central del af indretningen, og derfor behøver dørene ikke længere blot at have en praktisk funktion, men kan også bidrage til et flot design. Måske går man med overvejelser om mere farve i sit hjem, og så kan man passende starte med dørene, forklarer Peter Sejling.

Selvom dørene i hjemmet virker, som de skal og umiddelbart ikke fejler noget, så er der i nogle tilfælde alligevel gode grunde til at erstatte dem med nye. Det er nemlig sjældent, at de gamle døre besidder nogle af de funktioner, som er muligt at vælge til nyere døre. I dag skal der både tages stilling til dørens lydniveau, design og komfort, og det kan derfor godt betale sig at investere i nye døre med lige præcis de funktioner, som lever op til ønskerne.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

28/8 2020