Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Satser på digitaliserede dør- og vinduesløsningerFlere af Inwido Danmarks produkter skal fremadrettet kunne styres via en app, ligesom koncernens digitale persienne Copenhagen Blinds.

Satser på digitaliserede dør- og vinduesløsninger

Inden for de næste to år vil vindueskoncernen Inwido Danmark satse stort på intelligente dør- og vinduesløsninger, der skal kunne kobles til internettet

Del artiklen på

Ifølge Inwidos nyeste undersøgelse blandt 3000 boligejere stiger antallet af danskere med et smart home støt. 33 % af danskerne vil gerne investere i flere internetbaserede løsninger til hjemmet, hvis det giver styring og komfort i hverdagen, og det er et af grundlagene for, at vindueskoncernen nu for alvor vil gøre sig til en stor spiller på markedet.

I løbet af de næste to år vil Inwido satse på udviklingen af digitaliserede dør- og vinduesløsninger, og ambitionen er, at koncernen skal være blandt de førende inden for området med markant flere produkter, der er i stand til at blive koblet til internettet.

- Vi mærker stigende efterspørgsel på intelligente designløsninger til vinduer og døre, der på samme måde som eksempelvis hjemmets lyd og lys kan styres fra telefonen. Derfor er det et marked, vi nu for alvor bevæger os ind på, hvor vi blandt andet har indgået samarbejder med flere store spillere inden for IOT-løsninger, fortæller adm. direktør i Inwido Denmark Asger Drewes Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet
Copenhagen Blinds blev lanceret i 2017. På sigt skal man kunne styre både belysning, solafskærmning, varmeforbrug og sikre sig, at alle døre og vinduer er lukkede via samme app.

App skaber den optimale solafskærmning
Inwido-koncernen omfatter de danske vinduesproducenter KPK Døre og Vinduer, Outline Vinduer, Outrup Vinduer & Døre, Frovin Vinduer & Døre, Bøjsø døre & vinduer samt brandet Art Andersen CPH, som i 2017 lancerede den digitale persienne Copenhagen Blinds.

- Copenhagen Blinds er et godt eksempel på, hvilken retning vi gerne vil bevæge os i. Det er en digital persienne, hvor man via en app på sin smartphone eller tablet kan skabe den optimale solafskærmning. Fra samme app er det også muligt at styre hjemmets termostater og således sikre et optimalt varmeforbrug og et godt indeklima ved at få enhederne til at spille sammen.

- På samme måde vil vi skabe andre sammenhænge i hjemmet. Det kan være ved at integrere funktioner som belysning og solafskærmning i en app, hvor man også kan tjekke, om alle husets døre og vinduer er lukkede. På den måde vil vi bidrage til, at boligejere på en let og tilgængelig måde sikrer både komfort og sikkerhed i boligen via telefonen. Og allerede inden for kort tid vil nogle af vores brands lancere de første spændende produktnyheder, som understøtter den nye digitale strategi, lyder det fra Asger Drewes Jørgensen.

Han understreger desuden, at det ikke kun er boligejere, som vil få glæde af de nye teknologier. Planen er, at produkterne også skal være nyttige i erhvervssammenhænge, hvor eksempelvis en app skal kunne vise, om alle bygningens vinduer og døre er lukkede, hvilket både pedeller, rengøringspersonale og andre erhvervsfolk kan få gavn af.

-los
Læs mere om Døre & vinduer

30/8 2018

Mest læste


Seneste nyheder