LCA
LCA
scroll
Tillid fastholder medarbejderne hos vinduesproducentHos Outrup bliver der skruet en messingplade på en stor egetræsplanke hver gang, en medarbejder kan fejre enten 25- eller 40-års jubilæum. På den måde bliver loyale kolleger hyldet.

Tillid fastholder medarbejderne hos vinduesproducent

Outrup Vinduer & Døre nyder lige nu ekstra godt af en langsigtet indsats med fokus på fastholdelse af medarbejderne. Indsatsen gør, at virksomheden ikke er så hårdt ramt af de rekrutteringsudfordringer, byggeriet står i pt.

Hvordan rekrutterer og fastholder man sine medarbejdere i en udfordret branche?

Det spørgsmål stiller mange virksomheder i byggeriet sig sikkert i øjeblikket, hvis man tager udgangspunkt i den nyeste rekrutteringssurvey, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering netop er kommet ud med.

Den viser nemlig, at der er store forskelle mellem branchernes rekrutteringsudfordringer, og at de på landsplan er størst inden for bygge og anlæg samt i hotel- og restaurationsbranchen.

En af de virksomheder, der i høj grad er lykkedes med at besvare i hvert fald spørgsmålet om fastholdelse, er vinduesproducenten Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors. Her bliver mange af medarbejderne nemlig i lang tid, og i år kan virksomheden således glæde sig over to 25-års jubilæer, der bringer virksomheden op på 26 styk 25-års jubilæer i alt:

- Vi er meget stolte af, at vi i år kan fejre to medarbejderes 25-års jubilæum og er taknemmelige for at have nydt godt af deres gode og loyale arbejdskraft så længe. Det er ikke alle virksomheder forundt, og vi sætter derfor særlig stor pris på det – især i en tid som denne, hvor der er ekstra stor efterspørgsel på arbejdskraft inden for vores branche, lyder det fra adm. direktør Henrik Nyby.

Han fortsætter:

- Det bidrager nemlig til en solid viden i virksomheden, der kombineret med den nye viden fra vores yngre generation skaber nogle rigtig gode rammer for faglig sparring og læring.

Fælles fejring den 26. august
Det er 59-årige Else Marie Glintborg, der nu bliver virksomhedens nummer 26 til at fejre 25-års jubilæum. Hun klargør til dagligt dør- og vinduesdele i produktionen, før de bliver samlet til vinduer og døre, og den 19. august kan hun fejre det flotte jubilæum:

- Jeg er, og har altid været, rigtig glad for at være hos Outrup og har derfor haft lyst til at blive. Det er et godt arbejde, som giver mig noget at stå op til om morgenen. Samtidig har jeg mange gode kolleger, som jeg har haft i mange år, og det sætter jeg stor pris på. Der er stor tillid til os medarbejdere i virksomheden, og det gør, at jeg i høj grad kan få lov til at arbejde selvstændigt, siger Else Marie Glintborg, der sammen med Annemette Clausen Hansen, som også har rundet jubilæet i år, efter planen blive fejret af hele virksomheden den 26. august, forudsat at situationen med covid-19 tillader det.

Udover de mange 25-års jubilæumsfejringer har vinduesproducenten desuden to medarbejdere, der har været i virksomheden i mere end 40 år, hvilket er en stor del af virksomhedens 53 år lange historie.

Else Marie Glintborg er den seneste 25-års jubilar i virksomheden, der får æren af at få sit navn på tavlen med medarbejdere, der har været enten 25 eller 40 år i virksomheden.

-los

18/8 2021