bygma
bygma
scroll
Vinduesproducent har svært ved at følge med efterspørgslen I foråret vandt Ountline Vinduer en lokal erhvervspris i Farsø for sin vækst og skabelse af arbejdspladser.

Vinduesproducent har svært ved at følge med efterspørgslen

Folks coronaprojekter har fået Outline Vinduers ordrebog til at bugne, og for at kunne følge med efterspørgslen er Farsø-virksomheden nødt til at køre med treholdsskift

Renoveringsprojekter i hjemmet tog fart, da coronakrisen sidste år brød ud, og det betød, at flere dør- og vinduesproducenter fik travlt. Det gjorde man også hos Outline Vinduer i Farsø, som det seneste år har haft en ordretilgang udover det sædvanlige, som på flere måder har sat virksomheden på prøve.

Ikke alene steg efterspørgslen på døre og vinduer, og der opstod udfordringer med at skaffe råvarerne. Outline oplevede også et stigende antal bestillinger med virksomhedens leveringskoncepter Lynlevering og Hurtig Levering, hvor virksomheden lover produktion og levering på mellem fire og ti arbejdsdage. Siden coronakrisens begyndelse er antallet af disse ordrer nemlig steget til knap det dobbelte.

- Vi har et vedvarende fokus på at være branchens mest effektive leverandør og dermed hele tiden optimere transaktionstiden igennem hele værdikæden. Det har betydet stor interesse for særligt vores hurtige leveringskoncepter og digitale værktøjer, der sikrer, at håndværkerne effektivt kan afgive tilbud uden at skulle igennem trælast og Kundecenter, før de kan udarbejde et tilbud til slutkunden, siger direktør i Outline, Jens Sørensen.

Nødvendigt med treholdsskift
Den store efterspørgsel kombineret med interessen for hurtig levering har dog ifølge Jens Sørensen stillet meget store krav til virksomhedens produktion.

-Når flere løsninger skal produceres på meget kort tid, så stiller det helt enorme krav til en produktionsvirksomhed. Og her har vores evne til at arbejde i treholdsskift og mulighed for at mande op på aften- og nattearbejde vist sig at være fuldstændig afgørende for, at vi har kunnet øge kapaciteten markant og imødekomme den stigende efterspørgsel fra kunderne, siger Jens Sørensen og fortsætter:

- På den måde har vi kunnet producere det samme på én dag, som mange andre vinduesproducenter, der ikke arbejder aften og nat, kan nå på tre dage – endda med den samme høje leveringssikkerhed på over 99 %. På trods af de mange tiltag for at kunne følge med efterspørgslen har vi i det forgangne år af og til været udfordret på vores hurtige leveringskoncepter. Vi kan dog fortsat levere væsentligt hurtigere end branchestandarden takket være et stærkt produktionssetup med treholdsskifte.

Og selvom treholdsskift umiddelbart kan lyde simpelt i en produktionsvirksomhed, så fremhæver Jens Sørensen, at det kræver helt overraskende meget af en virksomhed som Outline:

- Det er gigasvært at have treholdsskift. Det stiller krav hele vejen rundt i virksomheden som eksempelvis, at specialister og support hele tiden skal være til rådighed, hvis der sker noget – især når man har en produktion, der er så digitalt funderet som vores. Går en maskine eller et system i stykker midt om natten, skal vi have alle ressourcer som for eksempel IT-leverandører på standby for at kunne sikre os leveringssikkerheden. Der stilles markant flere krav til både logistik, ledelse og medarbejdere, siger han.

-dc

30/8 2021