Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Betonfolk vil have velkendte minilæssereMekaniker Leif Larsen har fået to nye Weycor AR40-minilæssere til den i forvejen omfangsrige maskinflåde. En er med og en er uden kabine.

Betonfolk vil have velkendte minilæssere

Byggefirmaet Hansen & Larsen i Skjern fylder 50 år med masser af nye opgaver og nye indkøb til maskinparken

Del artiklen på

Når entreprenørfirmaet Hansen & Larsen A/S i Dejbjerg ved Skjern om kort tid drager på tur til København med tæt på 100 medarbejdere - plus bedre halvdele – gælder det fejring af firmaets 50 års jubilæum. Alle skal hygge sig, og ingen behøver hengive sig til faglig snak om projekter og maskiner. Men det gør de nok alligevel.

- Vi har netop vundet hovedentreprisen på det nye oplevelsescenter Naturkraft i Ringkøbing, vi skal bygge fem nye produktionshaller til Stauning Whisky, og vi er ved at opføre 26 lejligheder i Lind ved Herning. Og så har vi købt et par nye maskiner. Så vi har egentlig meget positivt at snakke om, fortæller projektleder og medejer Karsten Larsen.

Han ejer Hansen & Larsen A/S sammen med sin mor, Meta Larsen, og sin søster og svoger, Dorte og Brian Meldgaard. Det var Karsten Larsen og Dorte Meldgaards far, Holger Larsen, der i 1968 grundlagde virksomheden sammen med kammeraten Niels Karl Hansen. I 2010 døde Holger Larsen, men generationsskiftet i firmaet var bragt på plads allerede i 2003.

Største projekt
Hverken ejerne eller medarbejderne hos Hansen & Larsen kommer til at slappe af i jubilæumsåret. Oplevelsescentret Naturkraft i Ringkøbing er det hidtil største projekt i virksomhedens historie med et samlet budget på en kvart milliard kroner. Centret bliver på 30.000 kvadratmeter og skal efter planen åbne i 2020.

På trods af opgavens omfang er der tale om en Hansen & Larsen-klassiker. Byggefirmaet opererer typisk inden for en radius af et halvt hundrede kilometer fra hjemadressen nogle få kilometer nordvest for Skjern. 75 % af arbejdet ligger her og omfatter bygning af såvel vindmøllefundamenter, dagligvarebutikker og landbrugsbyggerier som mindre jobs for private.

To nye Weycor
Det er ikke for at fejre det forestående jubilæum, men simpelthen for at sikre optimale arbejdsbetingelser, at Skjern-firmaet netop har været på indkøb hos Scantruck, som er dansk importør af de tyske Weycor-læssemaskiner.

Det blev til to styk Weycor AR40, hvoraf den ene er med kabine. Det er de to første Weycor-minilæssere i firmaet, men absolut ikke de første fra den tyske fabrik.

- Weycor hed jo tidligere Atlas, og dem har vi fire af i modellen Atlas AR35. Vi kender udmærket vejen til Scantruck i Skive, og Scantruck kender vejen til Hansen & Larsen. Vi har også 10 Manitou-teleskoplæssere på maskinlisten, fortæller mekaniker Leif Larsen, som har det daglige ansvar for firmaets kørende materiel.

Ikke det samme
På ejersiden er det Brian Meldgaard, der tager sig af maskinindkøbene.

- Weycor-maskinerne passer godt til vores arbejde. Vore folk er meget dus med dem. Vi har da også prøvet minilæssere af et andet mærke, men folkene syntes ikke, at det var det samme. De ville have Weycor, og man skal altså ikke spøge med betonfolk, når det handler om deres maskiner og arbejdsredskaber, fastslår Brian Meldgaard med et grin.

De to nye Weycor AR40 hos Hansen & Larsen er gummihjulslæssere i 3,5 tons-klassen. Den ene en anelse tungere end den anden, fordi den er udstyret med kabine. Det er Perkins, der leverer motorkraften til Weycor-læsserne. I AR40 er der 40 hk at trække på.

-losLæs mere om EntreprenørMateriel

13/2 2018
EntreprenørmaskinerAnlægsmaskinerArbejdsteltBelysningBelægningsudstyrBeton UdstyrByggepladsindretningByggestrømDræningExpanderbolteFejemaskinerGeneratorerGravekasserGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydraulikhammerHydrauliske pumperKapsaveKontorvogneKran UdstyrKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningOversvømmelserPavillonerPresenningRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserStøbelederTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerVibrationsmaterielTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder