Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Chaufføren håndterer både kran og Trakker ude i marken Den firehjulstrukne Iveco Trakker med 410 hestes motor er indrettet, som chauffør Jan Thomsen, har ønsket sig.

Chaufføren håndterer både kran og Trakker ude i marken

Den nye Iveco Trakker er opbygget med både kran og en trappe, der gør arbejdet lettere

Del artiklen på

Virksomheden Bravida med hovedsæde i Brøndby, som blandt andet arbejder med installation af el, vand, ventilation i bygninger, arbejder også med større installationer på et langt højere spændingsniveau. Til de opgaver har virksomheden taget et nyt kraftfuldt køretøj i brug.

Det er en firehjulstrukket Iveco Trakker med en 410 hestes motor med kraftudtag, der passer til bilens Palfinger-kran, der kan række over 30 meter op i luften, når der skal arbejdes med el-kabler på højspændingsmaster.

Manden bag rattet og kranens fjernbetjening er chauffør Jan Thomsen, der har mange års erfaring med transport på mange områder. Han kom til Bravida for nogle år siden og har i dag fast arbejde sammen med den nye Iveco Trakker AT190T41P 4X4, som han har haft stor indflydelse på, hvordan skulle opbygges.

Jan Thomsen er særligt glad for den faste trappe, der gør det lettere at kommer op og ned af bilen mange gange i løbet af dagen.

- Jeg har fået den stort set, som jeg ville have den inden for de rammer, der var lagt, siger han, da vi besøger ham og arbejdssjakket et sted i nærheden af Møldrup i Jylland.

Jan Thomsen peger hurtigt på den trappe, der er monteret ved den bagmonterede kran.

- Den er jeg særlig glad for, siger han og forklarer, at han nogle dage skal op og ned af bilen rigtigt mange gange. Og så er det godt af have en fast trappe i stedet for en løs stige.

Styr på grejet
En anden praktisk detalje ved opbygningen er arrangementet med fire store skuffer i venstre side. Her har Jan Thomsen styr på stropper, kæder og andet grej, som han skal bruge under arbejdet. Det kan være opgaver med at løfte kabelhjul op i masterne, når der skal hænges kabler op. Eller tage gamle klokker ned og hjælpe nye på plads - eller håndtere kabeltromler.

Jan Thomsen forklarer, at dagens opgave går ud på at løfte nogle gamle udtjente glasklokker ned og efterfølgende løfte nogle nye og lettere op i den højspændingsmast, som han og det øvrige hold arbejder ved.

Til det brug bruger han et åg, hvor klokkerne kan hænge i. Til den opgave har han ikke brug for at bruge den nye mandskabskurv, som også hører til udstyret på den nye Iveco Trakker, som ved hjælp af de store hjul og firehjulstrækket kan komme ud over markerne.

Som chauffør er Jan Thomsen godt tilfreds med sin nye bil, der har et langt førerhus med plads til en køje, hvor han en gang i mellem i middagspauserne får sig en lur.

-los

Læs mere om EntreprenørMateriel

12/3 2018
EntreprenørmaskinerAnlægsmaskinerArbejdsteltBelysningBeton UdstyrByggepladsindretningByggestrømDræningExpanderbolteFejemaskinerGravekasserGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydraulikhammerHydrauliske pumperKapsaveKontorvogneKran UdstyrKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningOversvømmelserPavillonerPresenningRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserStøbelederTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder