left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Danskere blev opdateret på digitaliseringen i Las Vegas Thomas Holm (tv), Mark Just Nielsen og servicechef Peter Ladegaard fra Sitech fik sig en faglig oplevelse af de helt store, da de deltog på Trimble Dimensions 2018 i USA.

Danskere blev opdateret på digitaliseringen i Las Vegas

Trimble har afholdt sin store brugerkonference Dimensions 2018 i USA og har igen produceret nyheder på stribe. Sitech har ladet et par af sine danske kunder filtrere indholdet

Del artiklen på

Automatikløsningen Trimble Earthworks Grade Control Platform var et af de store temaer på den internationale, brugerorienterede konference, som bliver arrangeret hvert andet år. I år blev den afholdt i Las Vegas fra 5. til 7. november og samlede ca. 4800 fagfolk fra 96 forskellige lande.

Blandt deltagerne var landmåler Mark Just Nielsen fra anlægsentreprenørfirmaet Dan Jord i Risskov ved Aarhus.

- Vi fik lov til at kigge ind i udviklernes maskinrum og se, hvad der kommer af fremtidens digitale løsninger fra Trimble. Det var spændende, siger Mark Just Nielsen.

Han er ansvarlig for hele gps-området med alt lige fra landmålingsudstyr og databehandling til software og maskinstyringssystemer på firmaets maskiner.

Lytter til brugerne
På de tre dage stod Trimble for godt 600 sessioner fordelt på de forskellige brancher så som entreprenørområdet, minidrift, landbrug og marineområdet. Og brugerne kunne komme i direkte dialog med Trimbles stab af udviklingsfolk og teknikere.

- Man bliver taget seriøs, og der bliver lyttet til os. Brugerne fra Danmark er nogle af dem, der er længst fremme i verden med hensyn til at bruge Trimbles løsninger. Så udviklerne kunne få direkte respons fra os, fortæller Thomas Holm, der er ansvarlig for indkøb og drift af maskinstyringssystemer hos M.J. Eriksson, som tidligere på året stod for et projekt med automatisk maskinstyring i samarbejde med netop Trimble og Sitech.

Han var sammen med den rutinerede maskinfører Jens Norby selv oplægsholder i Las Vegas. De to danskere delte bl.a. deres erfaringer fra et dansk automationsprojekt, der har vist at hastigheden på gravearbejdet med Earthworks automatik – udført af en garvet maskinfører – blev øget med 41 % og nøjagtigheden med 75 %.

Ny version BC 5.0
Ud over nyheder inden for automatik og Earthworks blev den nye Business Center version 5.0 præsenteret. I den nye version er de to produkter, Trimble Business Center og Business Center – HCE, blevet slået sammen for at give både måleteknikere og bygge- og anlægsentreprenører en komplet softwareløsning til kontorbrug.

Eftersom begge produkter kombineres til kun én platform, giver det ifølge Trimble kunderne en bredere vifte af værktøjer, som skal sikre, at f.eks. entreprenører og måleteknikere kan tilbyde deres kunder flere tjenester til en bedre pris.

Nemmere filhåndtering
For Thomas Holm vil den nye version 5.0 betyde, at kommunikationen fra kontoret til byggepladsen bliver endnu mere enkel og præcis, sådan at alle led i kæden arbejder videre med de samme filer, så man undgår misforståelser og dobbeltarbejde.

- Fremadrettet bliver det nemmere at filhåndtere de mange opdateringer, der kommer i et projekts levetid, og det er rigtig mange, siger Thomas Holm.

Trimble lancerede også et nyt layout og software til DPS-løsningen, som er rettet mod pilotering. Marineudgaven TCM er derudover opgraderet og findes nu i en Earthworks-variant.

- Vi har fået en god fornemmelse af, hvad Trimble arbejder med. Det er bare så vigtigt at følge med i udviklingen, så vi ikke kommer bagud konkurrencemæssigt, siger Mark Just Nielsen.

-los


Læs mere om EntreprenørMateriel

29/11 2018
EntreprenørmaskinerArbejdsteltBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningExpanderbolteGravekasserGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydraulikhammerHydrauliske pumperKapsaveKontorvogneKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningOversvømmelserPavillonerPresenningRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder