Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Et år med vækst og gode initiativerKranmontører fra Ajos og folk fra BMS vendte tidligere i år byggekranen, mens den var løftet fra skinnerne med dunkrafte.

Et år med vækst og gode initiativer

SPONSORERET INDHOLD: Ajos gør status efter et travlt år med vækst og gode initiativer

Del artiklen på

Der er sket mange forandringer for medarbejderne i Ajos gennem året. De traditionelle og nogle gange lidt rituelle MUS-samtale er afløst af en one-to-one samtale med nærmeste leder, når der er anledning til det.

Et andet initiativ er en mentorordning for elektrikerlærlinge, så de føler sig godt tilpas både menneskeligt og fagligt. Lærlingene får tilknyttet en erfaren kollega, som har til opgave blandt andet at spørge ind til deres velbefindende.

For at være helt sikre på, at ledelsen ikke bare luller sig ind i en tro på, at alle er glade, har firmaet desuden haft et eksternt bureau til at foretage en medarbejdertilfredshedsundersøgelse, og den afslørede stor arbejdsglæde og loyalitet over for virksomheden både sammenlignet med resultatet for to år siden. generelt.

Arbejdsmiljø og kvalitet
Arbejdsmiljøet har igen været i fokus. Ajos har i mange år haft en OHSAS-arbejdsmiljøcertificering (Occupational Health & Safety Advisory Services) eller mere præcist en certificering af arbejdsmiljøledelsessystemet hos Ajos.

Force Technology gennemgik virksomhedens arbejdsmiljø og den såkaldte audit gik godt, så Ajos blev recertificeret.

Også på kvaliteten har Ajos gjort noget for at fastholde og udbygge niveauet.

Ajos a/s valgte at få mere ud af sin kvalitetsproces end krævet. ISO-certificeringen skulle opgraderes til version 2015, for at firmaet måtte montere hejs, og Ajos valgte at gøre processen til et teamwork og kom endnu længere omkring, end kvalitetscertificeringen krævede.

Vækst skabt ud af tilfredshed
Ajos er vokset i 2018 både økonomisk og i mandskab og især i afdelingen for skure, moduler og pavilloner er det gået stærkt, men efter en styret og planlagt strategi. Ledelsen troede på mulighederne i branchen, og der blev allerede for et års tid siden fokuseret strategisk på nogle nøglekunder, som siden er kommet i hus.

Strategien har båret frugt, idet hele afdelingen har oplevet en kolossal vækst i omsætningen. Afdelingen for skure har præsteret en tocifret procentvækst om året de seneste to år, mens væksten i pavillonafdelingen skal måles i flere hundrede procent.
Desuden er Ajos a/s blevet eliteleverandør til det offentlige og fik et sølvdiplom som næststørste leverandør af ’udlejning og leasing af materiel’ til offentlige kunder. Det er UdbudsVagten A/S, der overvåger og analyserer offentlige udbud og opgaver og udstedte diplomet.

Varme til byggepladsen
Næsten parallel er problemstillingen med varme på byggepladsen, som også var én af sæsonens udfordringer for Ajos.

Der tales så meget om varme hænder. Dem er der brug for også i byggeriet, når kulden sætter ind, så bygningsarbejderne kan levere et både sikkert og effektivt stykke arbejde. Ajos oplever hvert år stor efterspørgsel efter varme til byggepladser. Det skyldes først og fremmest firmaets knowhow. Naturligvis er det vigtigt at have det rigtige up-to-date udstyr og løbende investere i moderne anlæg, men det er ligeså vigtigt at have erfaringen med at dimensionere rigtigt. Ajos har specialisterne til at vurdere, hvor tæt en bygning er. Der skal ske en individuel vurdering af utætheder og luftstrømme i byggeriet, når der skal opnås en optimal opvarmning.

Digital kranjournal
Et vigtigt redskab i mange sammenhænge er it, og det gjorde sit indtog på flere og flere områder. I 2018 blev kranjournalerne digitaliseret, og der blev indkøbt nye kraner med digital styring.

Med de digitale journaler har Ajos én udgave af kranjournalen, og alle kan i princippet få adgang til den. Prøvebelastninger bliver lavet elektronisk, og de kan sendes direkte til det nye system, så det altid er de nyeste informationer, der findes i kranjournalen.

Byggepladsentrepriser
Byggepladsentrepriser bliver mere og mere udbredte i Danmark. Det er en entreprenør, som sikrer styr på selve byggepladsen og alle de opgaver, som typisk ikke er tænkt ind i projektet, og nogle gange omfatter det også kran, hejs og andre fællesinstallationer.

Ajos a/s cementerede kraftigt sin rolle som byggepladsentrepriser, og her hen over vinteren er Ajos byggepladsentreprenør på tre projekter samtidig. Ofte er det totalentreprenøren, som løser opgaverne, men han opfører ofte råhuset og er væk, når de mange håndværkere går i gang med montage og lignende. Byggepladsentreprenøren er den første på pladsen og den sidste, der forlader den.

Læs mere om EntreprenørMateriel

18/12 2018
EntreprenørmaskinerArbejdsteltBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKapsaveKontorvogneKranerLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningOversvømmelserPavillonerPresenningRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.