Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Fem nye maskiner går i dybden på FynDen helt lille Hitachi ZX10U-2 kan komme ind i kundernes haver og bruges også indendørs til bl.a. opbrydning af gulve.

Fem nye maskiner går i dybden på Fyn

Stor aktivitet hos CO Murer & Entreprenør, der har fornyet maskinparken med Hitachi

Del artiklen på

En større investering i fem nye gravemaskiner har sat ekstra fart på den fynske virksomhed CO Murer & Entreprenør ApS, der udfører bygge- og anlægsarbejder for kommuner, virksomheder og private.

- Vores opgaver spænder vidt inden for jord-, beton-, kloak- og murerarbejde. Derfor har vi valgt fire forskellige gravemaskine-modeller fra 1 til 8.5 tons, fortæller indehaver Claus Olsen, der er autoriseret kloakmester.

Virksomheden fra Otterup opererer mest på Fyn og arbejder i øjeblikket på en om- og tilbygning af Søndersø Hallerne, der ejes af Nordfyns Kommune. Her har man tidligere været med til at opføre en gymnastikhal, og nu skal der bl.a. etableres nye omklædningsrum og motionslokaler.

Målrettede valg
CO Murer & Entreprenør har også en del opgaver for Vandcenter Syd, primært kloakrenovering med udskiftning ved opgravning, strømpeforinger og pumpereparationer.

- Vi udfører desuden renovering for fem vandværker, hvor vi graver op og udskifter vandledninger. Her bruger vi blandt andet de to nye to-tons Hitachi gravemaskiner ZX19-5A, som vi har valgt til især disse opgaver. De har den ideelle størrelse og med ekstraudstyr som tilt-rotator kan vi grave præcist. Det er nødvendigt at være forsigtig, når der ligger så mange forskellige ledninger og kabler i jorden.

Indehaver Claus Olsen fra CO Murer og Entreprenør har ladet det være op til maskinførerne at bestemme, hvilke maskiner i hvilke størrelser, de havde brug for.

Ind i haver og huse
Den mindste Hitachi ZX10U-2 på et ton er primært valgt til opgaver hos privatkunder:

- Maskinen kan komme om i folks haver bag parcelhuset, fordi den kun er 70 cm bred, når den foldes sammen. Nogle gange arbejder vi inde i huse, hvor gulvene skal brydes op og moderniseres. Her kan den nye gravemaskine også køres ind. Det sparer vores folk for en masse hårdt arbejde med værktøj og skovl, og vi udlægger transportbånd, som kører det opgravede materiale ud og op i en container, forklarer Claus Olsen.

Maskinførerne bestemmer
Den største gravemaskine, Hitachi ZX85USB-5A på 8.5 tons, er valgt til større kloakprojekter og arbejde med byggemodning, veje og forsyning:

- Det er en god allround maskine, vi kan bruge til mange opgaver. Mens den nye Hitachi ZX33U-5A på 3,4 tons primært er til kloak- og ledningsarbejde, siger Claus Olsen. Han startede virksomheden i 1998, og beskæftiger i øjeblikket cirka ti medarbejdere.

- Maskinførerne har valgt maskinerne og deres størrelse. De ville se, hvad Hitachi kan, og H.P. Entreprenørmaskiner har så bygget dem op med det udstyr, de ønskede. Vores maskinførere ved, hvad de vil og har brug for, siger han.

-los

Læs mere om EntreprenørMateriel

22/2 2018
EntreprenørmaskinerAnlægsmaskinerArbejdsteltBelysningBeton UdstyrByggepladsindretningByggestrømExpanderbolteFejemaskinerGravekasserGummihjulslæsserHejsHydraulikhammerKapsaveKontorvogneKran UdstyrKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningPavillonerPresenningRullestilladsSalg af lifteSandafretterSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserStøbelederTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder