Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Fjernvarme-entreprenør ruster sig med alsidig hjulgraverWilliam Laursen Entreprenørforretning A/S i Langå har købt en Komatsu PW118MR-11 hjulgraver hos Scantruck.

Fjernvarme-entreprenør ruster sig med alsidig hjulgraver

SPONSORERET INDHOLD: William Laursen Entreprenørforretning A/S i Langå har købt en Komatsu PW118MR-11 hjulgraver, der både kan løse de mange nuværende fjernvarmeprojekter og være et stort aktiv på mange andre typer opgaver

Del artiklen på

Nutiden og fremtiden for William Laursen Entreprenørforretning A/S i Langå står ifølge ejer Carsten Laursens egne ord på 'fjernvarme, fjernvarme og fjernvarme.'

Med knap 50 års erfaring i entreprenørbranchen har firmaet oplevet efterspørgslen skifte fra område til område, og lige nu er der stor aktivitet hos fjernvarmeselskaberne, hvilket den østjyske entreprenør nyder godt af.

- Vi kører meget på gaskonverteringer, fordi gas er blevet dyrt. Kunderne råber til fjernvarmeværkerne om de ikke vil levere fjernvarme til dem, og hvis det er rentabelt for fjernvarmeværkerne, så kommer de. Vi kører lige nu for seks fjernvarmeselskaber, der alle ligger tæt på os. Fjernvarmeopgaverne fylder lige nu 85-90 % af vores arbejde, så det er også det formål, maskinen er købt ind til, siger Carsten Laursen.

Valget faldt på den cirka 13 tons tunge Komatsu PW118MR-11 hjulgraver fra Scantruck A/S. En maskine med egenskaber som kompakt design, firhjulsstyring, todelt bom samt Stage IV motor med 100 % passiv regenerering.

Nye behov
Med 17 faste medarbejdere og op til 10 indlejede efter behov er der godt gang i entreprenørfirmaet. For tre år siden var det kloakarbejde, der fyldte det meste af kalenderen, og her var firmaets Komatsu PC240 gravemaskiner meget aktive.

Men med fjernvarmearbejdet i fokus er behovet for materieltype også skiftet. Det er forklaringen på købet af hjulgraveren, og hvorfor der indgik en kun 1,5 år gammel Komatsu PC240 i handlen.

- En 240'er er ikke den mest optimale maskine til fjernvarmearbejde, og det er som sagt der, vores opgaver er i dag, og det er også der, jeg ser, en stor del af vores fremtid ligger. Omvendt er vores nye Komatsu hjulgraver også købt til, at den kan køre ud og lave kloakarbejde, hvis vi ikke lige har nogle fjernvarmeopgaver i kalenderen, forklarer Carsten Laursen.

For godt 20 år siden havde firmaet to gravemaskiner på hjul, og dengang var det også fjernvarmen, der trak læsset. Siden flyttede opgaverne sig mere over i udstykninger og kloakarbejde, og William Laursen Entreprenørforretning A/S flyttede med.

- Vi vender os lidt efter, hvor arbejdet er, og så skifter vi ud i maskinparken, ud fra hvor vi mener, vi skal fokusere. Det kan lade sig gøre, fordi vi har en fleksibel størrelse. Vi kan reagere hurtigt og omstille os, og vi har haft plads og ikke mindst råd til at gøre det, siger Carsten Laursen.

Kan klare sig selv
Med købet af den nye Komatsu PW118MR-11 hjulgraver har han sikret sin virksomhed en større alsidighed i forhold til fremtidens opgaver, mener han.

- Vi håber at kunne bruge denne nye hjulgraver til rigtig mange ting. Det kan jo være, at fjernvarmen fader ud om et år eller to, og så skal vi begynde at tænke på noget andet. Så har jeg stadigvæk en gravemaskine, som godt kan køre ud og lave eksempelvis kloakker. Det har jeg tænkt meget over ved denne handel. Samtidig er en hjulgraver forholdsvis dyr sammenlignet med en båndmaskine. Men den har den store fordel, at den kan klare sig selv. Vi skal ikke bruge en blokvogn, når den skal flyttes. Den kører selv fra A til B, og det er også en af de ting, vi er glade for, når man arbejder med fjernvarme, understreger Carsten Laursen.

Øger effektiviteten
Han valgte at få monteret Topcons avancerede maskinstyring på sin nye maskine, og det er ikke uden grund.

- Det er netop for, at maskinen også skal kunne køre ud og lave et stykke kloakarbejde, eller jordarbejde, eller pladser. Vi havde også Topcon maskinstyring på den Komatsu 240'er, der indgik i handlen, så min maskinfører på maskinen, Karsten Trankjær er erfaren.

- Hvis vi kun kører fjernvarme, så er det ikke ret meget fornøjelse, vi har af systemet. En erfaren gravemaskinfører ved godt, hvornår han er i en meters dybde. Det er der ikke en maskinstyring, der behøver at fortælle ham. Men er der nogen, som ikke har øje for et stykke jordarbejde, så er det en kæmpe hjælp. Det er guld værd, når han er ude og lave kloakarbejde. Der er ingen tvivl om, at systemet kan øge effektiviteten og præcisionen på mange typer opgaver.

- Og hvis markedet skifter, eller vores fokus flytter sig, så er vi klar. Så har vi maskinen, der er klar til det, siger Carsten Laursen.

www.scantruck.dk

Læs mere om EntreprenørMateriel

24/1 2022
EntreprenørmaskinerBrancheforeningByggerådgivningContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKran UdstyrKranerLifteLiftudlejningLøfteudstyrMaskinstyringMaterielopbevaringMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOversvømmelserPavillonerRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftStigerStilladserTeleskoplæsserUdlejningVakuumløfterTilføj dit firma her.
Send en mail.