Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Forlad kurven når du arbejder H-selen fastgøres med en faldsikring til en solid stålwire.

Forlad kurven når du arbejder

Et nyt sikkerhedssystem fra Manitou gør det muligt at forlade liften, mens man arbejder på et tag

Del artiklen på

Hidtil har det af sikkerhedsårsager været absolut forbudt at forlade mandskabskurven, når man arbejder i højderne. Alt arbejde på eksempelvis et tag har skullet foregå fra kurven, hvilket ikke har været den optimale løsning.

Med præsentationen af et nyt sikkerhedssystem fra Manitou er den bekymring tættere på at være overflødig. Systemet hedder Latchways Fall Protection, og det gør det muligt for en person at forlade liften, mens man arbejder på et tag. Systemet er tilgængeligt hos Scantruck, der er dansk importør og forhandler af Manitou.

Høj sikkerhed
Ved anvendelse af Latchways Fall Protection er personen i kurven udstyret med en H-sele, som er fastgjort inde i kurven. Ønsker man at forlade kurven, kan man fastgøre H-selen med en ny faldsikring til en solid stålwire, der er monteret med kraftige beslag på ydersiden af kurven.

Efter at have afsikret sig inde i kurven kan man nu bevæge sig ud af kurven og ud på et tag eller lignende, samtidig med at man fortsat er forsvarligt sikret. Hermed kan man nu med større bevægelsesfrihed arbejde - uden at der er slækket på sikkerheden.

Det godkendte system giver også fuld mobilitet, da faldsikringen, som er fastgjort til wiren, kan følge med personens bevægelser på hele kurvens forside. Efter udført arbejde går man igen ind i kurven og fastgør sig, inden kurven flyttes til ny position.

Latchways Fall Protection kan tilkøbes til Manitous 22 m, 26 m og 28 m bomlifte.

Stark hurtige på aftrækkeren
Systemet henvender sig til alle, som i kortere eller længere perioder har opgaver i højden, og Stark var den første kunde, der slog til.

- I de 30 år jeg har været i udlejningsbranchen, har et system som dette været efterspurgt. Når man arbejder fra en mandskabskurv i højden, har det altid været et ønske at kunne forlade kurven på forsvarlig vis. Det er meget nemmere eksempelvis at rette nogle tagsten eller tagplader, hvis man kan arbejde sikkert direkte på taget og ikke skal løse opgaven inde fra kurven. Den mulighed har man nu med det nye Manitou system. Det er virkelig noget, som markedet har efterspurgt, siger Henrik Osbæck, Head of Rental i STARK.

Stort potentiale
Frem til lanceringen af det nye sikkerhedssystem krævede det lange arme og hang til ubehagelige arbejdsstillinger for at arbejde fra en mandskabskurv. Sikkerheden var helt i orden, men på bekostning af effektivitet og komfort.

- Det er ganske enkelt nemmere fysisk at arbejde på taget end at arbejde ud gennem kurven. Skal man blive i kurven, skal man række rigtig langt ud, og det er hverken optimalt eller behageligt. Det er faktisk rigtig svært at arbejde effektivt og komfortabelt i sådan en situation, mener Henrik Osbæck.

- Efterspørgslen på et system som Latchways Fall Protection er bestemt til stede, og den er stor. Jeg vil mene, at eksempelvis næsten enhver murer, der i dag udfører reparationer fra en lift, vil have gavn af dette nye Manitou system. Det gør det meget, meget nemmere at udføre sine opgaver, tilføjer han.

-dc

Læs mere om EntreprenørMateriel

7/10 2021