left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Fremtiden byder på 100 % elektrisk teleskoplæsserScantrucks distriktschef Freddy Lange Nielsen tog sig et kik ind i en ikke alt for fjern fremtid på Bauma i München, hvor han nærstuderede den 100 % elektriske Oxygen-version af teleskoplæsseren MT625

Fremtiden byder på 100 % elektrisk teleskoplæsser

Den franske teleskoplæsser-gigant Manitou varsler ren luft med futuristisk Oxygen-koncept

Del artiklen på

Tag en dyb indånding og mærk – ingenting. Det er en del af visionen bag Manitous koncept for fremtiden. Den er døbt Oxygen, og signalet er klart. Morgendagens maskiner skal baseres på bæredygtige løsninger med alternative energier.

Indtil videre kalder Manitou selv teleskoplæsseren MT625e Oxygen for en futuristisk konceptmaskine. Den blev præsenteret på verdens førende entreprenørmesse, Bauma, i München. Og selv om maskinen ved første øjekast ligner en nogenlunde kendt teleskoplæsser ved navn Manitou MT625, så er der altså tale om en endnu ikke eksisterende maskine. I hvert fald i forhold til produktsortimentet.

Den store forskel er det lille ’e’ for elektrisk – og Oxygen. Der er andet og mere end skift fra diesel til elektrisk motor i maskinen, der havde lidt af en hædersplads på Bauma-standen.

Lys med blåt skær
Konstruktørerne har nemlig været rundt i alle hjørner og kroge af den klassiske teleskoplæsser for at se på muligheder for at putte miljø- og klimabevidsthed ind i fremtidens maskiner.

Manitou har fuld gang i fremtidige versioner af flere forskellige maskintyper. For MT625’eren byder koncept-modellen såvel på elektrisk motor og specialdesignet belysning med blåt skær til at illustrere det ikke-forurenende koncept.

Kabinen er designet med nye grænseflader, og de franske konstruktører er gået længere for miljøet end blot at tilføje nul emission og speciallys. De bæredygtige og naturlige løsninger omfatter også materialevalget, hvor der som et godt eksempel på koncernens miljøpolitik er mulighed for at vælge kabinens interiør i træ.

-losLæs mere om EntreprenørMateriel

24/4 2019
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.