bygma
bygma
scroll
Øget efterspørgsel på sikkerhedshegn af stålDM Supply oplever en markant øget efterspørgsel på sine sikkerhedshegn, der er udført i stål og findes i to formater. Her er det ni kilo tunge Hegn 70 anvendt og suppleret med en alufodliste.

Øget efterspørgsel på sikkerhedshegn af stål

Stigende priser på træ og øget fokus på bæredygtighed har forstærket efterspørgslen på sikkerhedshegn i stål. Prisforskellen på hegn i hhv. stål og træ er blevet reduceret kraftigt, lyder det fra en leverandør af stålhegn

Der er ekstra rift om Proteecto sikkerhedshegn fra DM Supply i disse måneder. Markedspræmisserne har forandret sig, og det kommer den landsdækkende leverandør til gode.

- Traditionelt er der i Danmark i mange år anvendt træ-reglar som værn mod faldulykker, når man bygger i højden på danske byggepladser. Her er vi et stykke efter udviklingen i Sverige, hvor branchen har anvendt sikkerhedshegn i stål i mange år, siger salgschef Christian Wedsted.

Han kan dog glæde sig over, at der hen over sommeren er kommet meget større fokus på sikkerheden på byggepladserne.

- Det er stor forskel på det udtryk, man sender til omverdenen, om et rækværk er bygget i træ-reglar eller er et tætmasket sikkerhedshegn i stål. Løsningen i træ har en tendens til hurtigt at se sjusket og upræcist ud. Et stålhegn sender derimod et fantastisk godt signal og viser tydeligt, at der er gjort noget for at gøre byggeriet sikkert, pointerer han.

Prisstigninger på træ
Om man er til træ eller stål, handler dog ikke kun om æstetik. Traditionelt har prisen på en løsning i træ ligget lavere end alternativet i stål, men prisforskellen er blevet reduceret kraftigt gennem flere måneder.

- I løbet af sommeren har vi set prisen på træ stige voldsomt, og når træ-reglarne oftest ender som byggeaffald efter et enkelt projekt, er det pludselig en kostbar løsning. Selv hvis man gør en indsats for at genanvende træet, bliver reglarne slidte og sikkerheden forringes, påpeger Christian Wedsted.

Begge løsninger er godkendte af Arbejdstilsynet til rækværk, da de efterlever EN/DS standard 13374 om midlertidige rækværk eller mindst har et tilsvarende sikkerhedsniveau.
Det er derfor andre parametre, der afgør valget, og her er der allerede sket et skred væk fra træløsningen, konstaterer bygningskonstruktør Carsten Ipsen, ejer af konsulentvirksomheden Cikon ApS, der arbejder med planlægning og gennemførelse af byggeprojekter.

Han har arbejdet med elementmontage siden 1998, og har gennem en lang årrække fulgt udviklingen på de danske byggepladser på nærmeste hold.

- Sikkerhedshegn i stål er ikke en nyudviklet løsning, men det er tydeligt, at den anvendes i stigende grad på danske byggepladser. Min erfaring er, at der er en cirka 50/50 fordeling mellem træ og hegn lige nu, men med en klar tendens til mere stålhegn, siger han.
Som konsulent til byggebranchen har han selv regnet på økonomien i de to løsninger.

- Man skal op på ca. 7-8 måneder, før prisen på træet har tjent sig hjem i forhold til leje, hvis man anvender reglar i stedet for hegn. Det er beregnet ud fra en stolpeafstand på 2,4 meter. Bruger man brædder i størrelsen 30x120, skal man ned på to meter mellem stolperne, og så ædes besparelsen på træet op af lejen af flere stolper, beslag og fodlisteholdere, forklarer han.

Han anbefaler derfor sine kunder, at de vælger en sikkerhedsløsning i stål, og udover prisudviklingen spiller miljøhensynet også en vigtig rolle, hvor stålhegnet kan genbruges gennem mange år uden at generere affald.

Kan ikke monteres forkert
I forhold til det visuelle udtryk peger pilen for Carsten Ipsen og hans kunder også tydeligt mod sikkerhedshegnet i stål.

- Visuelt kan træløsningen hurtigt komme til at se sjusket ud, hvis det er monteret lidt uens. Et sikkerhedshegn kan man ikke montere forkert, og der er en god signalværdi for alle i og omkring byggeriet, at hegnet sidder helt lige. I blæsevejr er sikkerhedshegnet også mere robust, konstaterer han.

-los

17/9 2021
 • Åben Maskinvej var værd at køre efter

  Åben Maskinvej var værd at køre efter

  entreprenoer ›Masser af professionelle maskinfolk bød foråret velkommen ved at lægge vejen forbi otte gange åbent hus i Ringsted
 • Snerydderne er hurtigt ude på vejene

  Snerydderne er hurtigt ude på vejene

  politik ›Selv om de har op til to timer fra de alarmeres, til de skal være i gang med snerydningen på statens vejnet, varer det i praksis kun en halv time
 • Servicen er den helt store forskel

  Servicen er den helt store forskel

  entreprenoer ›SPONSORERET INDHOLD: Med købet af nye Komatsu gravemaskiner har Batum Nedbrydning sikret sin maskinpark til en bred vifte af arbejdsområder. Snart er alle firmaets gravemaskiner handlet hos Scantruck, og det er ikke uden grund
 • Brancheforening betaler stor del af kontingentet tilbage

  Brancheforening betaler stor del af kontingentet tilbage

  entreprenoer ›Et stort overskud i brancheorganisationen DM&E – Danske Maskinstationer & Entreprenører – betyder, at bestyrelsen har besluttet at tilbagebetale otte procent af medlemskontingentet for 2022/2023
 • En schweizerkniv på hjul

  En schweizerkniv på hjul

  entreprenoer ›Hvis man tager  til Kloakmessen den 25.-26. januar for at finde sig en ny minilæsser, er tyske Thaler et godt bud på en maskine, der kan løse flere opgaver og løfte mere, end man skulle tro
 • Røde lamper blinker over liftmassen

  Røde lamper blinker over liftmassen

  entreprenoer ›Til maj gentages Liftmessen, som blev afviklet for første gang i år og er den største udendørs messe med fokus kun på lifte og minikraner. Allerede nu er alle stande solgt
 • Teleskoplæssere, gravemaskiner, lifte og andre typer maskiner under hammeren

  Teleskoplæssere, gravemaskiner, lifte og andre typer maskiner under hammeren

  entreprenoer ›Op til jul afholder Scantruck juleauktion hvor både en lang række af udstyr og 30 brugte maskiner kommer på bud. Med hver aftale følger en sixpack med Hancock Merry Christmas-juleøl
 • Alenlang liste af fordele ved at skifte store arbejdsmaskiner fra diesel til el

  Alenlang liste af fordele ved at skifte store arbejdsmaskiner fra diesel til el

  entreprenoer ›Det er godt for klimaet og kan spare menneskeliv og nedbringe tilfælde af kræft, hjerte-kar og luftvejssygdomme at omstille arbejdsmaskiner fra diesel til el. Landets største offentlige bygherrer vil fremover efterspørge eldrevne maskiner