Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Hybridgraver sparer 50 % på brændstofThomas Nørgaards nye 24 tons Komatsu HB215LC-3 bruger kun den halve mængde brændstof ift. forgængeren.

Hybridgraver sparer 50 % på brændstof

Med den nye generation af Komatsus HB215LC opnår entreprenør Thomas Nørgaard bl.a. en grøn profil og mindre støj

Del artiklen på

For entreprenører handler det ikke mindst om lav CO2-udledning og lavt brændstofforbrug, når der skal vælges nye entreprenørmaskiner. Også for entreprenør Thomas Nørgaard i Viborg, som har købt sig den nyeste model af Komatsus hybridgravemaskine, HB215LC-3.
 
- Ift. den maskine, som den nye Komatsu har erstattet, sparer vi 50 % i brændstof. Ja, den er nede på halvt forbrug med en besparelse på mellem otte og ti liter diesel i timen. Det er ikke helt ligegyldigt for bundlinjen, når året er omme, fortæller han.

Entreprenørfirmaet Thomas Nørgaard har godt 60 medarbejdere og en bred vifte af opgaver på arbejdsplanen. Hovedvægten ligger på belægningsarbejde, støbeopgaver og ikke mindst kloakarbejde af enhver art. Thomas Nørgaard ser da også gode muligheder med den nye gravemaskine til kloaksepareringer i byer.

- Hybrid-Komatsu'en er også med til at give os en grøn profil. Dels fordi den altså bruger væsentligt mindre brændstof og dermed udleder mindre CO2. Og dels fordi den ikke rigtig siger noget. Maskinen laver stort set ingen støj. Det er en stor fordel netop, når vi arbejder inde i byer. Både maskinføreren og håndmanden, der går ved siden af maskinen, er så i øvrigt også rigtig godt tilfredse, fortæller han.

Højere hastighed og bedre føling
Komatsus hybridsystem opsamler elektrisk energi, når der krøjes med maskinen. Den traditionelle hydrauliske krøjemotor er erstattet af en elektrisk motor, og det giver både den hurtigere krøjning og mindre forbrug af diesel. Hver gang, der krøjes, ryger der så at sige ny elektrisk energi i tanken til både krøjemotoren og til at hjælpe maskinens almindelige motor.

- I den nye HB215LC-3 er hydraulikken yderligere optimeret ved kombinerede bevægelser ift. den foregående generation af maskinen. Det giver både hastighed og bedre fornemmelse hos maskinføreren. Den lave emission fra motoren opnås ved hjælp af AdBlue og katalysator, men uden partikelfilter, forklarer produktchef hos Scantruck, Kasper Vissing.

Hybridgraveren har Komatsus sikkerhedssystem Komvision med kameraer hele vejen rundt og med forskellige views i monitoren i kabinen. En viskose-kobling på kølervingen giver sin del til det lavere støjniveau og den forbedrede brændstoføkonomi.

-kj

Læs mere om EntreprenørMateriel

13/1 2020
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.