Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Kranleverandør har firedoblet lejeflåden på to årEt af de projekter, som Krøll Cranes har leveret kranløsning til, er det opsigtsvækkende byggeri Uptown i Københavns Nordvestkvarter, der rummer ungdomsboliger i op til 100 meter. Foto: PR.

Kranleverandør har firedoblet lejeflåden på to år

Der er gang i byggeriet og det mærker man hos Krøll Cranes A/S. På to år er antallet af aktive lejekraner næsten firedoblet til cirka 50.

Del artiklen på

Krøll Cranes A/S leverer tårnkranløsninger til blandt andet byggebranchen, og hos virksomheden i Lynge mærker de en helt særlig efterspørgsel på byggekraner. På to år er antallet af aktive lejekraner næsten firedoblet til cirka 50.

– Vi har udvidet antallet af lejekraner eksplosivt de seneste to år. I 2016 havde vi 13 lejekraner til det danske marked, mens det i dag næsten er 60, siger Henrik Brønsholm Nielsen, der er CEO hos Krøll Cranes.

Eksplosiv vækst
De fleste har lagt mærke til de mange kraner, der er en fast del af bybilledet i landets store og mellemstore byer. Og der er da også meget travlt i byggeriet lige nu. Det kan de skrive under på hos landets eneste kranproducent, Krøll Cranes A/S, der producerer i Lynge på Sjælland.

– Vi har udvidet antallet af lejekraner eksplosivt de seneste to år. I 2016 havde vi 13 lejekraner til det danske marked, mens det i dag næsten er 50. Der er med andre ord rigtig mange byggeprojekter i gang rundt i landet, hvor der er behov for kranassistance. Efterspørgslen er naturligvis stor i især de fire store byer, men også de mellemstore provinsbyer bygger på livet løs i højden, fortæller Johnny Uglebjerg, der er udlejningschef hos Krøll Cranes A/S.

Hellere leje end eje
Selv om det umiddelbart kan virke fristende for entreprenører selv at stå for køb og håndtering af kraner til konstruktioner, er det stort set kun lejekraner, der står rundt om på byggepladserne i Danmark. Ifølge Johnny Uglebjerg skyldes det primært, at entreprenørerne fokuserer på det, de er gode til, nemlig at bygge.

– Samtidig er opsætningen og resten af håndteringen vanskelig og omkostningstung, og netop dér kan vi løfte opgaven meget mere effektivt på grund af erfaring og kompetencer, forklarer udlejningschefen.

Ud over udlejning af tårnkraner i Danmark har Krøll Cranes også aktiviteter i andre lande. Blandt andet har de kraner i over 40 lande på globalt plan, og samlet har firmaet produceret over 5000 tårnkraner på tværs af deres produktkategorier, der udover byggebranchen også leverer tårnkraner til forskellige industrier såsom skibsværfter, opstilling af vindmøller, men også til store infrastrukturprojekter såsom broer og lignende.

-jhn

Læs mere om EntreprenørMateriel

17/10 2018
EntreprenørmaskinerArbejdsteltBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningExpanderbolteGravekasserGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydraulikhammerHydrauliske pumperKapsaveKontorvogneKranerLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningOversvømmelserPavillonerPresenningRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder