left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Lille glaslift når op i seks meters højdeFoto: PR.

Lille glaslift når op i seks meters højde

Den nye serie af glaslifte fra Smart Group når op i førstesalshøjde, men kan stadig være i en varevogn eller på en trailer

Del artiklen på

Ved brug af glaslifte på byggepladser har det ofte været nødvendigt at leje dyre kraner på eksempelvis lastbiler, hvis vinduer eller andre elementer skal installeres over stueplan. Men en ny glaslift, som Smart Group står bag, gør nu op med den praksis.

I front for Smart Group er Ole Kobæk, der startede virksomheden Smartlift i 2006 og solgte den i 2012. Han ejer firmaet sammen med Jan-Erik Ørum-Petersen, der også har en fortid hos Smartlift:

- I 2017 fik Ole en idé om, at glaslifte skulle have mere power, så de kan bruges til at løfte elementer højt op, og det må siges at være nået i dag, hvor vores nye serie af glaslifte når op i førstesalshøjde på 5,8 meter. Det er mere end nogle andre produkter på markedet kan præstere. Derfor forventer vi os meget af salget, siger Jan-Erik Ørum-Petersen, der er salgsdirektør hos liftproducenten.

Ud over løfteevnen i højden har de nye glaslifte også et særligt kendetegn med et horisontalt udlæg på hele 3,5 meter - vel at mærke med stor løfteevne takket være kontravægten på undervognen. Det er med til at give liften evnen til at løfte i højden, men kan eksempelvis også bruges til at installere et vindue henover en forhindring ved vinduer i stueplan. Det vil typisk være ved renoveringsopgaver, hvor der måske er anlagt haveanlæg foran vinduet, som man gerne vil skåne.

Sikrer et godt arbejdsklima
Liftforhandler Jøma Lift Teknik bliver dansk eneforhandler på glasliftene, og for direktør Jørgen Martinsen har det været vigtigt at få et produkt på hylderne, der er med til at sikre et godt arbejdsklima rundt om på danske byggepladser. Og når det så samtidig gør det hurtigere og mere bekvemmeligt at montere vinduer med den nye lift, har samarbejdet naturligt et stort kommercielt potentiale:

- Mange håndværkere har lært, at hjælpemidler er vejen til et langt og sundt arbejdsliv, og vi er tilfredse med at kunne bidrage med den udvikling via vores forhandlerskab. Med SG-liftene er vi nået så langt, at der ikke længere er logistiske årsager til at fravælge det mest hensigtsmæssige arbejdsmiljø. Samtidig er liften så lille, at den kan være i en varevogn eller på en trailer, så der er ikke nogen undskyldninger for ikke at bruge den på forskellige lokationer hos det enkelte byggefirma, siger han.

Liftene fra Smart Group kommer i tre forskellige udgaver - SG 450, SG 650 og SG 1200, hvor Jøma i første omgang har fået en udgave af SG 450 og SG 650 til salg. Ifølge Jan-Erik Ørum-Petersen er det især de to små udgaver, der kommer til at køre rundt på landets byggepladser i fremtiden. SG 1200 kommer primært i spil, når det er specialopgaver, der skal løses.

-kj

Læs mere om EntreprenørMateriel

23/4 2019
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.