Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Medbringertruck øger fleksibilitetenMedbringertrucken fastgøres let og hurtigt til sættevognen, når den skal transporteres.

Medbringertruck øger fleksibiliteten

Kombinationen af trækker, sættevogn og truck er en billigere investering for FC Beton end den typiske standardløsning med en forvogn med kran

Del artiklen på

En langarmet kran monteret bag førerhuset på en lastbil ses ofte, når der skal fragtes og leveres byggematerialer til byggepladser. Men der findes også et alternativ, der har en anden fleksibilitet, og som endda er billigere i anskaffelse.

Løsningen hedder en medbringertruck, og hos Scantruck står der Manitou på dem. I november sidste år modtog betonproducenten FC Beton en Manitou medbringertruck model TMT25S. En tro kopi af den medbringertruck de havde investeret i året før.

- En standardløsning for os har i mange år været en forvogn med kran monteret tilkoblet en kærre eller anhænger med tiplad. Det giver os mulighed for at tage et returlæs råvarer i form af sten, grus og sand med hjem, alt efter hvor man nu er i verden. Men nu er vi ved at begive os over i et nyt koncept, hvor vi har en trækker, en sættevogn og en truck, siger Jens Mølgaard, der er direktør i FC Beton.

Væsentligt billigere
Som betonproducent leverer FC Beton hvert år store mængder fliser, belægningssten, betonblokke, sækkevarer og meget andet til kunder over hele Danmark. En palle fliser vejer typisk ca. 1200-1500 kg. og enkelte vejer op til 1800 kg. Det stiller meget specifikke krav til den truck, der skal håndtere pallerne, når de skal løftes af ladet og køres til den rette placering.

- Det tog ikke lang tid at finde den rette størrelse. Vi besøgte Scantruck i Skive og testede forskellige truck. Det var egentlig bare et spørgsmål om at snakke med Freddy, så vidste vi det, siger Jens Mølgaard med henvisning til Freddy Lange Nielsen, der er Scantrucks distriktschef i Nord- og Østjylland for Manitou.

Den valgte trucks modelnavn TMT25S angiver, at den er lastbilmonteret (TM) og udstyret med en teleskoparm (T). Løftekapaciteten er 2500 kg. Den trehjulede, dieseldrevne truck har hydrostatisk transmission, og løftehøjden er 3,4 meter.

- Kranløsningen har vi haft som standard i mange år. Derfor har vi været ved at regne lidt på det. Forskellen er især, at der er væsentligt billigere at opbygge et træk med forvogn, sættevogn og en truck. Bl.a. fordi man kan ’bare' skifte trækkeren, når den er ved at have kørt de kilometer, den skal, siger Jens Mølgaard.

En anden fleksibilitet
Det har især været et ønske, at Manitous truck kunne læsser af fra én side:

- Vi havde to vigtige krav ift. egenskaberne. Trucken skulle være stærk og have lange gafler, så vi kan nå ordentligt uden at ødelægge det hele. Hvis man bare løfter en palle med 1,5 tons fliser i den ene side og trække, så splitter man det hele ad, når man trækker den hen over gulvet i en trailer, pointerer Jens Mølgaard.

FC Beton er ikke ved at sige farvel til sine traditionelle lastbiler med kran, men truckløsningen fra Scantruck er som sagt billigere og giver en anden fleksibilitet.

- En kranbil kan komme ind mange steder og kan også hejse varerne over en hæk. Trucken kan til gengæld køre uden om hækken og helt ned i bunden af haven, hvis det er kundens ønske. Trucken er helt klart anderledes at arbejde med. Det er en fin lille truck, der er hurtig, og chaufførerne på begge biler er rigtig glade for dem, siger Jens Mølgaard.

-kj

Læs mere om EntreprenørMateriel

9/2 2021
EntreprenørmaskinerBrancheforeningByggerådgivningContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKran UdstyrKranerLifteLiftudlejningLøfteudstyrMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftStigerStilladserTeleskoplæsserUdlejningVakuumløfterTilføj dit firma her.
Send en mail.