Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Ny personlift letter vedligeholdelsesopgaverne Den nye Ixolift X500 er selvkørende og måler kun 164 centimeter i højden og 76 centimeter i bredden. Den kan derfor nemt gå igennem døre og ind i elevatorer.

Ny personlift letter vedligeholdelsesopgaverne

Jøma Lift Teknik har netop modtaget en ny personlift, X500, fra finske Ixolift. Liften vejer kun 320 kilo og går op i fem meters højde, og er derfor særlig velegnet til vedligehold på udsatte underlag

Del artiklen på

Kontorer og storcentre, men også bygge- og industrivirksomheder er blandt de oplagte købere af en ny personlift fra finske Ixolift, der herhjemme bliver ført på markedet af Kolding-forhandleren Jøma Lift Teknik. Ixolift X500 hedder den nye lift, og som navnet indikerer, når den en arbejdshøjde på fem meter, hvilket gør den til den højeste blandt Ixolift-liftene.

- Med en egenvægt på 320 kilo er liften oplagt til montage-, renoverings- eller vedligeholdelsesopgaver, hvor pladsen er trang, og hvor gulvbelægningen ikke kan holde til for eksempel en traditionel sakselift. Det kan være i kontorer, sygehuse eller storcentre, men også indvendigt i byggerier og i et bredt udvalg af industrier. Ixolift lukker et hul i markedet med en meget kompakt og agil personlift, der er et arbejdsmiljømæssigt trin op fra en stige, der rummer en del risici for brugeren, fortæller Jørgen Martinsen, der er direktør i Jøma Lift Teknik.

I elevator og gennem dør
I modsætning til Ixolift 400, der kom på markedet for et par år siden, er den nye lift selvkørende, men kan også styres manuelt i trange områder, hvor det kan være svært at kontrollere den eldrevne motor. Samtidig kan brugeren stå på liftens platform, mens den skyder sig op fra jorden, hvor man med 400'eren selv skal tage trinene op til platformen, når den er i den ønskede højde.

- Brugervenligheden på den nye lift er høj, men den kan heller ikke benyttes i helt de samme miljøer som forgængeren, der i dag især er efterspurgt i de industrier, der går efter særlige klassificeringer. For eksempel hvor der er eksplosionsfare, eller i fødevarebranchen hvor der er store krav til renlighed, siger Jørgen Martinsen.

El-installatør er positiv
Gelcom, der er en landsdækkende el- og vvs-virksomhed, har haft den nye personlift på prøve, og Lars Fog Larsen, der er el-installatør, ser muligheder med Ixolift X500.

- Vi overvejer at købe maskinen permanent, da den har egenskaber, som vi kan bruge til opgaver i butikscentre og på sygehuse, hvor de eksisterende lifte ikke kan helt det samme. Det er blandt andet et stort plus, at liften kan skubbes rundt. Det giver mulighed for at komme til i kroge og indhak, hvor det normalt er svært at komme til med en elektrisk lift, fortæller han.

Liften er lille og håndterbar, men netop størrelsen kan ifølge Lars Fog Larsen også være en smule udfordrende i forhold til en traditionel sakselift. - Det er svært at få det hele. Liftens kurv kan virke en smule lille, men Ixoliften er alligevel en klar fordel for Gelcom set med økonomiske briller. Den er billigere end alternativer, og den er en stor lettelse i arbejdet på svært fremkommelige steder, forklarer han.

-los


Læs mere om EntreprenørMateriel

2/8 2019
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.