Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Oplever efterspørgsel på pavilloner i forbindelse med corona Pavilloner til genhusning kan hurtigt løftes på plads, kobles til el, vand og afløb og gøres klar til beboelse. De kan i henhold til Bygningsreglementets bestemmelser stå i op til 24 måneder.

Oplever efterspørgsel på pavilloner i forbindelse med corona

SPONSORERET INDHOLD: Udlejningsvirksomheden Ajos har modtaget flere henvendelser fra kommuner om udlejning af pavilloner til borgere med behov for at isolere sig mod corona-virus

Del artiklen på

Virussen har lagt sig over Danmark. Endnu er vi i en tidlig fase i forløbet, og det ventes, at de kommende seks uger vil byde på endnu flere smittede. Sundhedsmyndighederne arbejder hårdt på at kontrollere smitten, så det danske sundhedssystem ikke bliver overbelastet, og hovedfokus lige nu er at begrænse smittens spredning.

Derfor kan der være et presserende behov for genhusning af udsatte personer, som på grund af smitterisici har brug for at isolere sig. Ajos har allerede fået flere henvendelser fra danske kommuner med forespørgsler på pavilloner.

- Vi modtog de første henvendelser allerede i sidste uge, og vi er selvfølgelig klar til at bidrage til genhusning af alle, der har behov for en ny midlertidig bolig. Vi har pt. cirka 40 moduler klar til levering i hele landet, siger Carsten Bøgesø, afdelingschef for pavilloner i Ajos.

Hvert modul måler 4 x 10 meter og indeholder to værelser af 12 kvm. Begge værelser har eget bad og toilet. De kan også benyttes af regionerne som midlertidig bolig for eksempelvis personale i sundhedssektoren, der er indkaldt som ekstra resurser, eller de kan anvendes som ekstra administrationsafsnit.

- Vi har gennem flere år anvendt pavilloner til bl.a. genhusning af mange forskellige grupper af personer. De har huset studerende, ældre, flygtninge, hjemløse samt andre, som akut havde brug for en midlertidig bolig, forklarer Carsten Bøgesø.

Kan stå i op til 24 måneder
Han beskriver etableringen af de midlertidige boliger som at bygge med Legoklodser. De transporteres på en blokvogn og sættes på ønskede position med en mobilkran. Som midlertidige opstillinger kan de i henhold til Bygningsreglementets bestemmelser stå i op til 24 måneder.

- Vi kan bygge pavillonerne sammen efter behov. De er hurtige at sætte op, og på kort tid er der etableret en funktionel bygning eller gruppe af bygninger, når der er koblet el, vand og afløb til. De bliver opvarmet med luft til vand-varmepumpe og er isoleret i henhold til BR18 for midlertidige bygninger, siger Carsten Bøgesø, som ikke er overrasket over kommunernes henvendelser.

- Både kommunerne og regionerne kender os, da vi har løst udfordringer med genhusning for mange af dem før. Det handler altid om at finde en holdbar løsning på et problem. I forhold til at håndtere coronavirussen har flere kommuner nu spurgt ind til Ajos’ mulighed for at bidrage positivt til situationen – og det kan vi med de løsninger, vi har, fastslår Carsten Bøgesø.

Ajos holder sig løbende opdateret om de aktuelle myndighedsanbefalinger og udviklinger vedrørende corona-virus, og Ajos' håndtering af pavillonerne for kunderne vil til enhver tid ske fuldt ud ansvarligt i henhold til Sundhedsstyrelsens anvisninger.

-los


Læs mere om EntreprenørMateriel

19/3 2020
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggerådgivningByggestrømContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.