Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Stor interesse for logistikprogram til byggepladsenSystemejer, Carsten Andresen, gennemgår smartBYG sammen med Rasmus Juul Chaaban, der er tilbudsberegner i Ajos’ afdeling for byggepladsindretning.

Stor interesse for logistikprogram til byggepladsen

SPONSERET INDHOLD: Ajos melder om stor interesse for logistikprogrammet smartBYG til større eller komplekse byggepladser

Del artiklen på

Flere og flere byggepladser er begyndt at bruge logistiksystemet smartBYG til at styre byggepladsen. Det gælder både mindre komplekse byggepladser med begrænset plads og store byggepladser, hvor overblik og stringent styring af logistikken kan give betydelig merværdi, og ressourcerne udnyttes optimalt.

- Vi har et eksempel, hvor hovedentreprenøren satte kraner op, og hvor de enkelte aktører på pladsen kunne booke kranerne til specifikke opgaver. Logistikprogrammet sendte kranførerne en SMS om opgaverne lidt tid inden de skulle udføres, så kranførerne hele tiden var på forkant med næste opgave - og der kunne faktureres direkte på baggrund af oplysningerne fra smartBYG. Det gav hovedentreprenøren væsentligt større indtægter end forventet, fortæller Carsten Andresen.

Undgår kø og ventetid
Ifølge Carsten Andersen kan programmet også anvendes til at sikre løbende leverancer af materialer, så lastbilerne ikke kommer til at holde i vejen for hinanden. Ofte er der nogle meget smalle veje på byggepladsen, og måske er der ingen plads til ventende biler udenfor byggepladsen.

- Ved at de udførende entreprenører på pladsen booker en tid i smartBYG til aflæsning på et angivet sted, sikrer man sig bedst muligt mod kø eller ventetid. Det er til gavn for sikkerhed, økonomi og samarbejdet på pladsen. Det kan hurtigt give grobund for stridigheder, hvis flere firmaer har arrangeret leverancer på samme tid, da kostbar arbejdstid hurtigt bliver til dyr ventetid, siger han.

Bred vifte af muligheder
Der er også mulighed for at styre belægning af skure eller oprette mødelokaler i smartBYG og endda tilknytte en servicefunktion som eksempelvis bestilling af forplejning. smartBYG understøtter også 'gentagelser af bookinger', som det kendes fra Outlook, såvel som brugerne i forbindelse med booking af en ressource kan sende en iCalender-besked til ønskede modtagere, som efterfølgende nemt kan lægge bookingen ind som aftale i fx Outlook-kalenderen.

- Den store fordel ved smartBYG er, at det er udviklet i forbindelse med styringen af en kompleks byggeplads, hvor Ajos selv var byggepladsentreprenør. Det betyder, at der i udviklingsarbejdet er taget højde for, at systemet understøtter hverdagen i et byggeri. Det er helt ekstraordinært fleksibelt og let at åbne eller lukke ressourcer i takt med, at byggeriet skrider frem, siger Carsten Andresen.

Administrerende direktør Ole Wamsler, Ajos, ser det som endnu et skridt på Ajos’ vej til at digitalisere byggeriet.

- Med smartBYG har vi fået skabt et værktøj, der både kan anvendes på store byggepladser og på mindre pladser, hvor kompleksitet eller pladsforhold gør logistikken vigtig for effektiviteten, og det glæder mig, at flere og flere byggepladser får øje på værktøjet, siger Ole Wamsler.
Læs mere om EntreprenørMateriel

18/10 2018
EntreprenørmaskinerArbejdsteltBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningExpanderbolteGravekasserGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydraulikhammerHydrauliske pumperKapsaveKontorvogneKranerLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningOversvømmelserPavillonerPresenningRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder