Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Vil eliminere nedetiden i byggeriet - Vores teknologi skaber en kontaktflade mellem alle interessenter i byggeriet og gør det muligt at effektivisere arbejdsgangene, lyder det fra kommerciel direktør i Trackunit, Søren Brogaard Jensen.

Vil eliminere nedetiden i byggeriet

Teknologivirksomheden Trackunit har i dag knap 500.000 maskiner koblet op på en teknologi, som skal digitalisere den mest analoge industri i verden: byggeriet

Del artiklen på

Det er noget af en milepæl, den nordjyske virksomhed Trackunit nærmer sig: Næsten 500.000 byggemaskiner verden over er snart koblet på Trackunits teknologi, der effektiviserer flådestyringen og minimerer den tid, hvor entreprenørmateriellet står stille i byggeriet.

Sammen med kunder, samarbejdspartnere, konkurrenter og branchen generelt har virksomheden sat sig som mål helt at udrydde den tid, hvor entreprenørmateriellet står stille.

’I 2025 har vi udryddet nedetid og begravet den opfattelse, at byggebranchen er uengageret, analog og konservativ’, lyder forudsigelsen fra virksomheden.

På ca. tre år er Trackunit gået fra at være en nationalt orienteret produktionsvirksomhed med godt 100 ansatte til en digital frontløber med mere end 200 medarbejdere. I dag er Trackunit nået langt udover Danmarks grænser, og næsten en halv million maskiner over hele verden er nu koblet op på virksomhedens teknologi, der giver mulighed for at indsamle og analysere driftsdata med store effektiviseringer til følge.

- Vi er glade og stolte over den vækst, vi har oplevet de seneste år. Når vi snart runder 500.000 maskiner, der er koblet op på vores teknologi, ser vi det som et klart tegn på, at vi har ramt en nerve i markedet. Vores teknologi skaber en kontaktflade mellem alle interessenter i byggeriet - fra maskinproducenten til operatøren på byggepladsen - og gør det muligt at effektivisere arbejdsgangene i byggeriet. Vi har kun skrabet overfladen, så vi forventer, at væksten vil fortsætte, da markedet vil gennemgå en betydelig udvikling de kommende år, siger Søren Brogaard Jensen, kommerciel direktør i Trackunit.

Strategisk kursændring førte til vækstrejse
Trackunits vækstrejse tog sin begyndelse i november 2016. Virksomheden havde netop skiftet hænder og for bordenden havde de to nye ejere, Gro Capital og Goldman Sachs, taget plads med en anselig pose penge og en ambition om forandring.

Der var tale om en strategisk kursændring, der skulle sætte alle sejl ind på software og mulighederne, der lå i at digitalisere den, ifølge McKinsey, mindst digitaliserede sektor i verden: byggeriet.

Sammen med Trackunits strategiske rådgiver, Plateau, var dagsordenen at komme til enighed om, hvem og hvad Trackunit skulle være i fremtiden.

- Det var afgørende at bygge videre på kulturen og arbejde med respekt for det, vi kom fra. Men det var også vigtigt, at hele ledergruppen forstod vigtigheden af, at vi fik skabt et helt nyt fundament, hvis vi skulle lykkes, siger Søren Brogaard Jensen og fortsætter:

- Ved at gå strategisk til værks fik vi sammen med Plateau redefineret hele organisationens selvopfattelse og tændt gnisten, der i dag danner rammen for den startup-kultur, vi har skabt, og det mindset, der fik vendt vores tilgang til markedet fra reaktionær til aktivt udfordrende. Med en række ’guiding principles’ i centrum, fik vi skabt et kompas for hele vores organisatoriske transformation, der spænder over position i markedet, kultur samt pakketering og markedsføring af produkter og services.

På den anden side af transformationen fra produktionsvirksomhed til software-udbyder er Trackunit i dag en anerkendt ’thought leader’ og retningsgivende for digitaliseringen af byggeriet.

Må være mere bevægelige
Men transformationen fortsætter, og det må vi ifølge Søren Brogaard Jensen vænne os til.

- Vi går et årti i møde, hvor det eneste vi kan vide os sikre på er, at vi som virksomheder må være mere bevægelige og tilpasningsdygtige end nogensinde før. Vores produktportefølje ændrer sig løbende, og allerede i dag ser den anderledes ud end for to år siden. Sådan er det, og sådan skal det være i en tid, hvor markedets forventninger ændrer sig i takt med, at de teknologiske muligheder øges med stigende hastighed hver eneste dag. Men én ting er sikkert: Vores kultur og mindset står fast. Det er dét fundament, der gør det muligt, at navigere i en verden, hvor stort set alt andet vil ændre sig med tiden, afslutter han.

-los

Læs mere om EntreprenørMateriel

17/2 2020
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggerådgivningByggestrømContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.