LCA
scroll
Litauisk ekspertise til nordsjællandsk firkløverEfter planen slår Nordsjællands nye supersygehus dørene op for patienter, personale og pårørende i 2025, mens Staticus’ arbejde forventes at være afsluttet i 2023.

Litauisk ekspertise til nordsjællandsk firkløver

Den europæiske facadeentreprenør Staticus har fået foden inden for på det danske marked. Nyt Hospital Nordsjælland er virksomhedens første opgave på dansk jord, og det vækker både stolthed og ydmyghed

Firkløveren tager form i Hillerød, hvor arbejdet med Nordsjællands nye supersygehus skrider frem. Mens det 118.000 m2 store hospitalsbyggeri er tegnet af Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, har virksomheden Staticus også sat sit præg på facaden med de organiske former.

Staticus, der er en af de største facadeentreprenører i Nordeuropa, er leverandør af en omfattende fullservice værdikæde for udvikling af facader i tæt samarbejde med alle projektets parter. Som en del af hospitalsbyggeriet i Hillerød har de som noget helt nyt indtaget det danske marked.

- Der er ingen tvivl om, at Nyt Hospital Nordsjælland er et både spændende og vigtigt projekt for os hos Staticus. Ikke bare fordi det er det første danske projekt, vi er en del af, men også fordi der er tale om et storstilet hospitalsbyggeri, der vil få betydning for mange mennesker fremover, fortæller Jonas Garbaliauskas, der er Project Manager hos Staticus. Han fortsætter:

- Vi går til opgaven med både stolthed og ydmyghed, da byggeriet i kraft af dets skala og kompleksitet er en ideel mulighed for at bevise vores kompetencer for det danske marked. Særligt fordi vi hos Staticus leverer størstedelen af klimaskærmen nemlig ståltag i en sofistikeret form og fire etager med dobbelthøje facadeelementer, som i den grad definerer byggeriet rent arkitektonisk.

Grundigt begyndt - halvt i mål
Fra bygherrens side var solide kompetencer og erfaring fra lignende projekter afgørende. Og der er tilfredshed at spore over den nye spiller på markedet, der som samarbejdspartner har leveret det aftalte og til aftalt tid:

- Den internationale profil er en afgørende faktor i et projekt som dette, da det i min optik vidner om en høj grad af professionalisme og styr på processerne. Her har Staticus vist sig at have den rette kapacitet og erfaring samt ikke mindst en stor grundighed. Det har lagt fundamentet for et samarbejde præget af høj kvalitet og velovervejede løsninger, fortæller Ole Kongsbak, der er byggechef hos Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden.

Store hospitalsprojekter er ikke ubetrådt land for facadeentreprenøren, der har været en del af Radiumhospitalet i Oslo samt St Görans og Södertälje Sygehus i Stockholm. I Norge og Sverige har Staticus samarbejdet med entreprenøren NCC, der står i spidsen for hovedentreprisen på Nyt Hospital Nordsjælland. Senest har de fået til opgave at designe, producere og installere facaderne på Islands nye nationale sygehus.

Involveret fra designudvikling til aflevering
Staticus er specialiseret i at designe, producere og installere elementfacader. Denne løsning, der er baseret på avanceret teknologi, har virksomheden blandt andet budt ind med til hospitalsbyggeriet.

- Størstedelen af de konstruktioner, der leveres til byggepladsen, er elementfacader præproduceret internt hos Staticus. Der er tale om vores hovedspeciale, som gør det muligt at spare tid og opnå et resultat af høj kvalitet, siger Jonas Garbaliauskas og tilføjer:

- Desuden har vi fået mulighed for at levere hele paletten af services og være involverede lige fra start i designudviklingen og frem til projektets afslutning. Derfor er Nyt Hospital Nordsjælland et godt eksempel på, hvad vi kan byde ind med, og hvad vi på forhånd har stor erfaring med.

-dc

25/10 2022