Utzin utz
scroll
Firdobler sortimentet af eksklusive sildebensgulveTimberman vurderer, at salget af gulve med eksklusivt sildebensmønster i løbet af det kommende år vil blive fordoblet.

Firdobler sortimentet af eksklusive sildebensgulve

Gulvvirksomheden Timberman oplever stor efterspørgsel på gulve med eksklusivt sildebensmønster og har derfor netop firdoblet sortimentet

Mange danskere er i fuld gang med renoveringsprojekter i hjemmet og kan i den forbindelse slet ikke få nok af det æstetiske og eksklusive sildebenslook. Det mærker man for alvor hos gulvvirksomheden Timberman, hvor tendensen nu kommer til udtryk i en firdobling af sildebensgulve i sortimentet. Det fortæller Mogens Fisker, der er adm. direktør hos Timberman:

- I starten tænkte vi, at sildebensmønsteret var en kortsigtet trend, der hurtigt ville dø ud igen, men den har vist sig at være langt mere omfattende end først antaget. For at følge med den stigende efterspørgsel har vi derfor nu lanceret tre nye gulvtyper med sildebensmønster i forskellige farver og udtryk, hvilket er en firdobling af sortimentet. Heriblandt finder man det eksklusive gulv Charlottenlund, der har ekstra brede og lange stave.

En af de oplagte forklaringer på den enorme efterspørgsel er ifølge Mogens Fisker corona-pandemiens afledte effekter:

- Corona-pandemien har jo som bekendt for alvor sat skub i boligprojekterne hos danske forbrugere i kraft af, at hjemmet er kommet til at spille en større rolle, og pengene ikke er gået til oplevelser og rejser. Derfor har mange også fået øjnene op for mere eksklusive løsninger som eksempelvis sildebensgulve, og hvad de kan tilføre indretningen, siger han og tilføjer:

- Fremadrettet forventer vi selvfølgelig, at danskerne kommer til at bruge flere penge på oplevelser, men at der fortsat vil være større fokus på hjemmet som følge af mere hjemmearbejde og prioritering af kvalitetstid med familien. Det er vaner, der er kommet for at blive. Samtidig forventer vi, at de nye sildebensprodukttyper med kliksystem eller i vinyl gør det eksklusive gulv tilgængeligt for nye og flere kundetyper, hvorfor vi forventer at se en fordobling af salget.

Sildeben til forskellige segmenter
Ifølge Mogens Fisker er der nemlig en grund til, at et sildebensgulv er en særligt eksklusiv gulvtype; det tager meget længere tid at lægge end et klassisk plankegulv pga. de mange stave, og derudover kræver opgaven en professionel gulvlægger, som er uddannet til at lægge gulvet i det komplicerede mønster.

- Det er ikke et klassisk gør det selv-projekt at lægge sildeben. Det kræver specialiseret viden og erfaring – og ikke mindst tid. Oveni det kommer behandlingen, hvor gulvet skiftevis skal lakeres og slibes, indtil det opnår et flot og holdbart resultat. Det klassiske sildebensgulv er derfor en eksklusiv investering, som primært henvender sig til det øvre segment, siger han og tilføjer:

- Men med de nye typer som eksempelvis vores designparket Charlottenlund eller vinylgulv med sildebensmønster, der begge kommer med et moderne kliksystem, bliver det nu faktisk muligt at lægge gulvet som gør det selv-projekt. De er også færdigbehandlet og skal derfor ikke efterbehandles. På den måde får gør det selv-segmentet og andre, der ikke har lyst eller mulighed for at bruge lige så mange midler på et gulv, mulighed for at få de eksklusive sildeben ind i boligen.

-kj

21/6 2021