Aktuelle nyheder - Gulve

Fleksible betongulve i råt look holder mulighederne åbne Løsningen med epoxybelægning på beton kræver, at man bruger de rette produkter, har styr på håndværket og blik for detaljerne, så overfladen bliver helt ensartet uden urenheder.

Fleksible betongulve i råt look holder mulighederne åbne

Scandinova i Herlev har fået helt nye gulve i epoxybelagt beton. De er valgt for at sikre optimal fleksibilitet de næste mange år frem

Del artiklen på

Det betaler sig at tænke langsigtet, når der skal investeres i nye gulve. For selv om tidsånden altid vil kalde på bestemte materialer, teksturer, farver og mønstre, skifter moden også hurtigt. Derfor er de nye gulve hos gulvgrossisten Scandinova i Herlev lavet, så de er så fleksible som muligt de næste mange år frem.

- Jo flere anvendelsesmuligheder, jo lavere er risikoen for dyre renoveringer, når andre farver eller materialer kommer på mode. Hvis man vælger gulvløsninger, som ikke åbner for ret mange andre udtryk eller anvendelser senere, er der en risiko for, at de skal laves om allerede efter få år, selv om de stadig har masser af levetid tilbage.

Det fortæller Jens Kjeldmark, der er medindehaver af Lyhmark Entreprise. Firmaet har netop udført gulvene hos Scandinova, hvor der overalt er brugt Ardex K 80 gulvspartelmasse, som efterfølgende er belagt med epoxy. Det giver en vaskbar, ikke-sugende og slidstærk løsning, som også kan holde til gående og kørende tung trafik.

Derfor kan man nu hos Scandinova køre en palleløfter direkte fra lageret og ind i udstillingen. Alt er lavet i samme niveau, så det ikke er nødvendigt at være opmærksom på forhøjninger eller overgange mellem belægninger, ligesom beton- og epoxybelægningen er så robust, at den ikke tager skade.

- Et ligeså vigtigt aspekt er, at gulvløsningen er let at justere, hvis betonlooket eller farven om tre år ikke længere er ligeså populære. Der kan f.eks. nemt lægges en ny farve på, eller gulvet kan hurtigt påføres en belægning af alt fra træ til linoleum, uden at det bliver dyrt, uddyber Jens Kjeldmark.

Det epoxybelagte betongulv kan efterfølgende nemt justeres med nye farver eller anden belægning, hvis der bliver behov for det.

Obs på detaljerne
Selv om det umiddelbart lyder simpelt at lægge betongulv ud og efterfølgende påføre epoxy, kræver løsningen, at man bruger de rigtige produkter og både har styr på sit håndværk og blik for de vigtige detaljer.

Den plastforstærkede Ardex K 80 er selvnivellerende og flyder dermed jævnt ud af sig selv, men gulvlæggerne fra Lyhmark Entreprise har også haft pincetterne i brug for at sikre pæne overflader.

- Vi har simpelthen været hele gulvfladen efter med pincetter for at få fjernet alle urenheder inden tørring og påføring af epoxy. En del af charmen ved denne gulvtype er det rå look, men derfor skal gulvet stadig have en ensartet overflade uden urenheder, runder Jens Kjeldmark af.

-los

Læs mere om Gulve

10/1 2018
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning