Aktuelle nyheder - Gulve

Gennemtænkte gulvløsninger sikrer trivsel Gangarealerne er meget brede, så der er plads til, at beboerne kan gå forbi hinanden forholdsvist uforstyrret. Samtidig er gulvene holdt i en grønlig nuance, som afspejler ro.

Gennemtænkte gulvløsninger sikrer trivsel

På Farupvej i sydvestjyske Ribe er 12 handicapboliger blevet bygget op på ny. Slidstærke gulvløsninger fra Altro understøtter beboernes trivsel

Del artiklen på

I mange år har 12 boliger på Farupvej i Ribe dannet hjem for personer med fysiske og mentale handicap. Men efter flere års slitage trængte boligerne i høj grad til en kærlig hånd. Derfor blev de i 2015 revet ned og bygget op på ny.

- Genopbygningen af boligerne blev sat i værk, så de igen kunne sikre trygge rammer for de 12 beboerne, som har fysiske og mentale handicap. De kan have en udadrettet adfærd og har brug for stabilitet, tryghed og ro, fortæller afdelingsleder fra Udviklingscenter Ribe Patrick Hougaard.

- Det er derfor vigtigt, at inventaret er tænkt ind i helhedsløsningen af opgaverne omkring borgerne, således af inventaret ikke kan bruges til selvskadende eller udadrettet adfærd. Løsningerne skal derfor være hårdføre og kunne tåle borgernes brug, fortsætter han.Brugertilpassede gulve

Af den årsag valgte de projekterende arkitekter, firmaet Vallentin Haugland, at de nyopførte boliger skulle have robuste sikkerhedsgulve fra Altro. Knap 2000 m2 Altro-gulve og 1000 m2 Altro-belægning er således blevet installeret på beboernes badeværelser, i fællesrum, fælleskøkken og gangarealer.

At Altros løsninger går igen i de 12 boliger samt fællesarealer har en stor betydning for rengøringen. Personalet kan nemlig anvende samme rengøringsprodukt alle vegne, hvilket gør rengøringen nemmere. Desuden kræver løsningerne ingen plejemidler, men kan blot vaskes med et neutralt rengøringsmiddel.

Et sikkert underlag
På badeværelserne er Altros vådrumsløsning Aquarius at finde. Det er en løsning, som har en langtidsvirkende ydeevne og er udviklet til både bare fødder og sko. Den giver således et sikkert underlag for både personale og beboere. Derudover har Altro leveret forskellige sikkerhedsgulve til de resterende rum.

- Altros gulvløsninger understøtter brugernes trivsel. Det er løsninger, som er meget slidstærke og hygiejniske. De kan tåle en hård behandling og stadig se pæne ud efter mange år. På badeværelserne har Altros vådrumsløsning erstattet fliser, så det bliver så blødt, ’ukantet’ og sikkert som muligt. Og i køkkenet kan gulvene tåle at blive brugt og spildt på dagligt, forklarer Bent Vallentin, der er partner i arkitektfirmaet.

Vallentin Haugland har stor erfaring med at projektere netop beskyttede boliger, som kræver, at man tager visse forholdsregler.

- Det vigtigste er, at man forstår brugerens behov og tilpasser boligen herefter. Løsningerne skal kunne fungere i dagligdagen og samtidig være æstetisk flotte. Det er lige præcis det, vi har opnået med brugen af Altros gulvsystemer, som både er robuste og pæne løsninger, siger Bent Vallentin.

-los

Læs mere om Gulve

31/1 2018
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning