left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Have

Nyt sanseligt byrum skal skyde op på DTUBassinhaven bliver torvets vartegn og et sanseligt møde- og opholdsområde med blomstertræer og flytbare borde og stole. Illustration: Marianne Levinsen Landskab

Nyt sanseligt byrum skal skyde op på DTU

Marianne Levinsen Landskab vil skabe et nyt inviterende byrum med bl.a. bassinhave og eventplads på Kemitorvet på DTU Lyngby Campus til glæde for både studerende, forskere, ansatte og gæster

Del artiklen på

Marianne Levinsen Landskab har i samarbejde med Kunstnergruppen AVPD og Øllgaard Rådgivende Ingeniører vundet konkurrencen om at forvandle Kemitorvet til et nyt byrum på DTU.

Centralt i vinderforslaget er en markant bassinhave som vartegn, en eventplads med en rumlig installation som samlingspunkt, og en beplantningsstrategi, der gavner mikroklima og biodiversitet.

Fem teams var indbudt til konkurrencen, og DTU har fået fem inspirerende og meget kvalificerede løsningsforslag på et nyt Kemitorv som ramme for både aktiviteter, refleksion og akademisk formidling.

- De fem forslag tolker på hver deres måde DTU’s særkende, og leverer interessante bud på, hvordan det kan tænkes ind i det nye Kemitorv. En enig dommerkomite har fundet, at forslaget fra Marianne Levinsen Landskab har svaret mest overbevisende på konkurrencens vision og ønsker, og har derfor udpeget dette forslag som vinder, fortæller formand for dommerkomitéen og prorektor på DTU, Rasmus Larsen.

De fire øvrige konkurrenceforslag er indleveret af:
SLA i samarbejde med Niras Rådgivende Ingeniør og Institut for Fremtidsforskning.
Lytt Architecture i samarbejde med In Situ og Strunge Rådgivende Ingeniør.
Vega Landskab i samarbejde med lenschow & pihlmann, Eduard Troelsgaard Rådgivende Ingeniør og Lightscapes.
Bogl i samarbejde med Arki_Lab og Wissenberg Rådgivende Ingeniør.

Grøn identitet til det formelle og uformelle
Vinderforslaget tegner et torv, som med enkle greb arbejder videre med den oprindelige landskabsplan på campus og får den til at pege ind i fremtiden. Et projekt dommerkomiteen roser for både at være robust og fleksibelt, med en fin balance mellem det formelle og det uformelle, og som kan rumme både de store fejringer og det spontant opstående møde.

Med sin opdeling af det 135 meter lange torv skabes en klar grøn identitet styret af en velovervejet beplantningsstrategi, som skaber årstidsvariation og styrker biodiversitet og mikroklima.

- Målet med vores konkurrenceforslag har været at skabe en pragmatisk æstetik, hvor sammenhænge mellem bygninger og beplantning, materialer og funktioner, flows og opholdsflader tilsammen skaber en lavmælt poesi i tråd med arven fra landskabsarkitekterne Ole og Edith Nørgård, fortæller Marianne Levinsen.

Læs mere under billedet...
Eventplads er et af de centrale elementer i vinderforslaget. Illustration: Marianne Levinsen Landskab

Plads til fordybelse
Det nye Kemitorv skal favne både de store begivenheder og skabe plads til fordybelse og pauser. To centrale attraktioner skal være medskabende til dette; ’Arenaen’ og ’Bassinhaven’. Arenaen er omdrejningspunktet på eventpladsen. En rumdannende stålkonstruktion, der både er et kunstprojekt, en stedsmarkør og en multifunktionel konstruktion, og kan benyttes til alt fra udstillinger, akademiske talks til sociale og kulturelle arrangementer.

Bassinhaven bliver torvets vartegn og et sanseligt møde- og opholdsområde med blomstertræer og flytbare borde og stole. Bassinhaven er indrammet af et lavt rektangulært vandbassin i sort granit på 15 x 17 meter med et vandspejl på 1,2 meter. Omkring vandbassinet er der plads til at man kan sidde, så vandelementet bliver en nærværende og sanselig del af opholdet på denne del af torvet.

Det nye Kemitorv forventes at stå færdigt primo 2023.

-los

Læs mere om Have

26/2 2021
  • EXPO-NET

    EXPO-NET

    Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine