Aktuelle nyheder - Have

Vil have fingre medarbejdere med længere til arbejdsmarkedetAlle OKNygaards elleve afdelinger har tæt kontakt med jobcentre om eksempelvis jobprøvning, fleksjob og seniorjobs.

Vil have fingre medarbejdere med længere til arbejdsmarkedet

OKNygaard styrker nu karrieremulighederne for mennesker med udfordringer på arbejdsmarkedet. Konkret skal antallet af den type stillinger øges med 5 % årligt

Del artiklen på

Hos OKNygaard har det altid været en integreret grundtanke, at alle skal have en chance på arbejdsmarkedet. I virksomhedens elleve afdelinger er der bl.a. ansat mange fleksjobbere.

Derfor ligger det også lige for, når et nyt initiativ fra moderselskabet idverdes bæredygtighedsstrategi skal integreres. Her er målet, at antallet af stillinger skal øges med 5 % årligt for mennesker, der er udfordret på arbejdsmarkedet.

For administrerende direktør, Ole Kjærgaard, handler initiativet i høj grad om at give mennesker flere udviklings- og beskæftigelsesmuligheder:

- Vi tror på, at kompetente medarbejdere er nogle, man skaber. Derfor sætter vi gerne rammer, hvor vi kan skabe dygtige og motiverede medarbejdere. Vi oplever, at det kommer flerfoldigt tilbage, fordi mange bliver hos os, udvikler sig og får nye karrieremuligheder internt. Hvis folk efterfølgende rykker videre til en anden virksomhed, har vi sikret mere arbejdskraft til branchen, men endnu mere vigtigt: Vi har givet dem kompetencer, som de kan bruge i fremtiden, siger han.

Som en del af idverde og koncernens bæredygtighedsstrategi skal arbejdsindsatsen i OKNygaard nu systematiseres, men anlægsgartnervirksomheden har allerede en god idé om, hvor medarbejderne kan intensivere deres arbejde.

En ny chance – og god hjælp for kollegerne
OKNygaard har nemlig flere gode oplevelser med i bagagen, når det kommer til skabelsen af nye jobs. Det vidner Olivers historie om. To gange om ugen møder han trofast ind i afdelingen i Aarhus, hvor han i sit fleksjob hjælper med opgaver som hækklipning, træbeskæring, lugning og renhold af børnehaver og plejecentre. Arbejdsopgaverne bliver bestemt om morgenen, når han møder ind, så han kan hjælpe de kolleger, der har mest travlt.

For Oliver var det en ideel mulighed.

- Jeg ønskede et job, hvor jeg kunne være udendørs og få brugt min kræfter, og så var OKNygaard faktisk én af de virksomheder, jeg selv gerne ville ind i. Heldigvis ville de gerne have mig på prøve, og det fungerede rigtig godt, så jeg blev fastansat i et fleksjob. Så længe jeg får at vide, hvilke opgaver jeg skal løse og hvordan, så tager jeg gerne fat i alle slags opgaver, siger han.

Det har dog ikke kun været arbejdsopgaverne, der har givet Oliver glæde i hverdagen. Også det sociale sammenhold har gjort en forskel, fortæller han videre:

- Jeg glæder mig til at møde ind på arbejde, og jeg har det rigtig godt med mine kolleger. Selvom jeg selvfølgelig sætter mest pris på vejret, når solen skinner, så er jeg glad for at være ude i alt slags vejr – om det så er sne, regn eller blæst. Vinteren føles heller ikke så lang, når man opholder sig ude og kan se årstiden skifte.

OKNygaard mener, at de har gode forudsætninger for at skabe de rette rammer og arbejdsforhold - selv for dem, der ikke passer ind i den traditionelle 'jobkasse'. Derfor vil de nu se på, hvordan de kan operationalisere initiativet yderligere, bl.a. gennem samarbejde med TAMU – en praktisk uddannelse for unge, der står udenfor arbejdsmarkedet af sociale eller andre årsager.

-dc

Læs mere om Have

14/7 2022
MarkiserTerrassebrædderUdvendig solafskærmingTilføj dit firma her.
Send en mail.