LCA
LCA
scroll
Danskerne kræver bedre indeklimaDanfilters filterklasser har fået nye betegnelser mht. ISO-standarden. De gamle betegnelser er ikke forsvundet og vil stadig kunne findes på Danfilters produkter sammen med de nye betegneglser.

Danskerne kræver bedre indeklima

Danfilter oplever en markant stigning i interessen for ventilationsfiltre hos både erhvervsdrivende og hos private

Det gode indeklima er kommet for at blive på danske arbejdspladser, i boligselskaberne og de danske hjem. Det viser de seneste salgstal fra Danfilter, som er producent og distributør af ventilationsfiltre til blandt andet ventilationsbranchen, industri, skoler, boligselskaber og private. Her er det samlede salg af standardfiltre steget stødt, mens salget af mere specialiserede og avancerede filtre er er vokset mest af alle Danfilters produkter over de seneste tre år.

– Vi oplever en klar tendens til, at indeklimaet er kommet mere i fokus blandt vores kunder. Salgstallene på vores specialfiltre til komfortventilation viser, at mange flere end tidligere har fået øjnene op for at forbedre ansatte og beboeres livskvalitet gennem målrettede indsatser for indeklimaet. Det kan eksempelvis være ved at installere bedre filtre for også at filtrere luften for bilos, brændeovnsrøg og pollen, siger Henrik Friis, der er adm. dir. i Danfilter.

Henrik Friis oplyser, at salget af specialfiltre har den højest procentvise stigning med et gennemsnit på 27 % om året med pollenfiltrene, også kendt som ePM 1,0 55 %, som det mest efterspurgte. Også Danfilters SafeAir filtre (ePM 1,0 80 %) viser en markant stigning i salget, som er langt højere end hvad producenten ellers ser i markedet.

Henrik Friis oplyser, at en populær sektion på Danfilters websites er et videnscenter, som løbende holdes opdateret med ny forskning om filtre og luftkvalitet samt gode råd til at skabe et indeklima med færre skadelige partikler.

– Det er vores oplevelse, at kunderne gerne betaler lidt ekstra for et godt filter. De skal bare først vide, hvad filtret gør for deres familie, deres personale og generelle luftkvalitet. Selv i Danmark, hvor vi normalt tror luften er ren og god, er der i mange tilfælde grund til at vælge et bedre og mere avanceret filter. Vi gør derfor en stor indsats for at uddanne kunderne i partikelforurening, så de får et solidt grundlag til at vælge det rette filter for dem. 

-dc

25/11 2021