left banner

Aktuelle nyheder - Isolering

Fredet Københavner-bygning kræver særlig efterisoleringGarnisonshaven indrettes i to fredede bygninger fra henholdsvis 1760 og 1660, og inskriptionen på facaden mod Rigensgade vidner om Frederik VI’s etablering af ”Garnisonshospitalet” i 1817

Fredet Københavner-bygning kræver særlig efterisolering

To fredede bygninger i hjertet af København bliver ombygget til eksklusive lejligheder. For at undgå problemer med træk og skimmelsvamp efterisoleres bygningerne med kalciumsilikat-indeklimaplader

Del artiklen på

En tidligere klædefabrik og kaserne i Rigensgade i København bliver omdannet til 46 nyrenoverede eksklusive lejligheder i projektet Garnisonshaven. Projektet omfatter to fredede bygninger fra henholdsvis 1760 og 1660, og renoveringen gennemføres derfor med størst mulig respekt for den daværende byggeskik i tæt samarbejde med Slot- og Kulturstyrelsen.

- Det er et meget spændende projekt, hvor vi undervejs i processen må ændre de beskrevne metoder, efterhånden som vi får åbnet konstruktionerne i de gamle bygninger, fortæller projektchef Torben Vind fra Boll+, der står for ombygningen.

Særlige krav til materialerne
Renoveringen af de fredede bygninger stiller særlige krav til de anvendte materialer, da de skal leve op til Slots- og Kulturstyrelsens krav. Derfor har Boll+ etableret et prøveværksted med mockups af de forskellige løsninger. Inden valget af materialer til indvendig isolering af ydervægge og facademure har Torben Vind testet flere forskellige løsninger.

- Et stort problem ved renovering af gamle bygninger er risikoen for fugt og dermed skimmelsvamp i konstruktionerne. Derfor kunne vi ikke bruge traditionelle indvendige efterisoleringsmetoder med dampspærre og gipsplader. Vi testede flere løsninger med indeklimaplader af kalciumsilikat, der som udgangspunkt fjerner fugt, forhindrer skimmelsvamp, eliminerer kuldebroer og hæver væggens overfladetemperatur betydeligt, fortæller Torben Vind og tilføjer:

- Vi valgte indeklimasystemet SkamoWall fra Skamol, der lever op til vores krav. F.eks. kan man hænge radiatorer direkte op på pladerne uden at skulle skrue ind i væggen bag pladerne og dermed øge risikoen for kuldebroer. Vi testede bl.a., at pladen kan bære over 15 kg pr. skrue og over 100 kg samlet på en hylde.

Pladerne bliver behandlet med diffusionsåbne materialer, så de kan ånde, hvorefter de bliver malet med silikatmaling. Renoveringen af Garnisonshaven begyndte i foråret 2017, og de første beboere forventes at kunne flytte ind til foråret 2019.

 

-aft

Læs mere om Isolering

13/2 2018
IsoleringBygnings- og teknisk isoleringDampspærreFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingGulvisoleringHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTagisoleringTermograferingVæggeTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Stabil Total Isolering

  Stabil Total Isolering

  Alt i isolering