Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

2019 bød på rekordresultat hos FKSSlamson Bl.a. stigende efterspørgsel inden for alle forretningsområder og investeringer i certificering af medarbejdere er medvirkende til det gode resultat, vurderer adm. direktør Michael Nielsen.

2019 bød på rekordresultat hos FKSSlamson

Indtjeningen for kloakvirksomheden med 10 afdelinger landet over steg i 2019 med hele 60 % til 15,2 millioner kr.

Del artiklen på

En af Danmarks ældste og største virksomheder inden for kloakservice, FKSSlamson A/S med hovedsæde i Odense, øger topvæksten med 15 %. En vækst der bl.a. skyldes et markant øget fokus på kloakkerne hos kommuner og forsyninger. Men også virksomhedens strategiske opkøb slår nu igennem på både top- og bundlinjen. Indtjeningen landede i 2019 på 15,2 millioner kr. mod 9,0 millioner kr. i 2018 – en stigning på 60 %.

FKSSlamson offentliggør ikke tallene for selskabets omsætning, men bruttofortjenesten stiger fra 129,1 millioner. kr. i 2018 til 147 millioner kr. i 2019. det svarer til en stigning på knap 14 procent. Adm. direktør Michael Nielsen er yderst tilfreds med resultatet

- Ud over vi laver en del mere spul og tv-inspektion direkte for forsyningsselskaberne, så har vi også fået yderligere gang i samarbejder på entreprenørsiden, hvor vi også udfører både spul og tv-inspektion i forbindelse med deres projekter. En tendens der slår rigtig stærkt igennem på Sjælland i øjeblikket, forklarer Michael Nielsen.

Tv-inspektioner tager til
Miljø og klima kommer hele tiden højere og højere op på agendaen, og der er derfor også stigende fokus på kloakområdet hos forsyningsselskaber, kommuner, boligforeninger og virksomheder, hvilket ifølge direktøren er med til at øge væksten.

Bl.a. fylder kloakseparering rigtig meget i markedet, og i den forbindelse udfører FKSSlamson en del tv-inspektioner. Opgaver virksomheden er i stand til at udføre i kraft af medlemskabet i Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning, DTVK.

- Tv-inspektion er stadig en voksende del af vores forretning. Det er forsyningsselskaberne, der fylder mest inden for tv-inspektion, men også boligselskaber og kommuner investerer i øjeblikket i drift- og vedligeholdelsesplaner, som vi hjælper dem med. Det giver dem det langsigtede overblik, så de derved kan budgettere nogle år frem og derved undgå de dyre og akutte skader. Det er helt essentielt for dem, siger Michael Nielsen.

Tre opkøb i 2019
FKSSlamson har specialiseret sig inden for de fire forretningsområder spuling af kloakker, tv-inspektion, tømning af tanke samt no-dig reparation af kloakker. I 2019 foretog virksomheden strategiske opkøb af tre kloakvirksomheder. Fusionen med de tre nye virksomheder er nu gennemført 100 %, hvilket bl.a. bidrager med både vækst og indtjening.

- I 2020 kommer vi ikke til at foretage så mange opkøb som i 2019 og derfor kommer vi måske ikke til at vækste helt så meget. Men vi må også bare konstatere, at der er stigende efterspørgsel efter vores services hele vejen rundt, og det er det jeg hæfter mig mest ved, siger Michael Nielsen.

Kloakområdet er ifølge direktøren konstant under udvikling, opgaverne bliver mere og mere komplekse og derfor stiller kunderne større og større krav. Derfor har FKSSlamson gennem de senere år investeret massivt i uddannelse og certificering af medarbejdere og derved gjort virksomheden til en eftertragtet arbejdsplads. Og det er ifølge Michael Nielsen en stor del af forklaringen på virksomhedens gode resultater.

- Vi har et rigtigt godt ry i branchen, bl.a. fordi vi har ordentlige forhold med trygge rammer. Og fordi vi investerer mange penge i at være teknologisk førende, og det er også med til at vi kan fastholde og tiltrække de dygtigste medarbejdere. Derfor har vi også en lav udskiftning af medarbejdere, og det er også en væsentlig årsag til, at indtjeningen er steget hele vejen rundt i alle enheder, siger Michael Nielsen, der styringen af FKSSlamson i foråret 2017.

I den forbindelse blev Vagn Orry Knudsen formand for bestyrelsen med forsat ansvar for udvikling af vognparken. De to har i dag et tæt parløb.

Om FKSSlamson
- Virksomheden blev etableret i 1954 og beskæftiger i dag 163 ansatte.
- Har hovedkontor i Odense og driftsafdelinger i Aalborg, Esbjerg, Skive, Silkeborg, Randers, Fredericia, Løsning, Bolderslev og København.

-los

Læs mere om Kloak & afvanding

6/4 2020
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.