Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Ny spulebil holder klimavejene i topformNCC's nye spulebil, som bl.a. skal sikre, at de mange klimaveje holder længe og kan gøre det, de er bedst til: at lade vandet passere.

Ny spulebil holder klimavejene i topform

NCC tager nye metoder i brug i kampen mod kraftige regnskyl. Det sker med en ny spulebil, som effektivt renser og vedligeholder de mange anlagte klimaveje

Del artiklen på

Skybrud er et af de fænomener, der både bliver hyppigere og voldsommere i fremtiden. Derfor oplever NCC en stigende interesse for NCC Permavej, som er en permeable asfaltkonstruktion som kan håndtere enorme mængder regnvand.

- Løsningen består af en åben asfalt, hvor regnvandet kan trænge igennem, og som sikrer, at vandet hurtigt forsvinder fra vejbanen - også under skybrud, siger Michael Brask, salgschef og klimavejsekspert i NCC Industry.

Forlænger vejens levetid
Siden det store skybrud i København 2011 har NCC udviklet vejløsninger, som kan aftage og dræne store mængder regn. Det er blevet til mere end 59 klimaveje baseret på NCC Permavej.

Seneste skud på stammen er NCC's nye spulebil, som bl.a. skal sikre, at de mange klimaveje altid er i topform og holder længe. Den nye spulebil er en af de få af sin slags herhjemme og fjerner effektivt grus og småsten, som har sat sig i asfalten. Dermed sikrer den, at der er god passage til, at vandet kan ledes ned i det drænende bærelag i vejen.

- Vores nye spulebil kan bl.a. rense den åbne asfalt på klimavejene i dybden, da bilen er udstyret med den nyeste teknologi i form af en rotorcleaner med bredsug. Princippet bag metoden er højtryksdyser, som er monteret på en roterende arm i en lukket kasse. Det betyder, at vi nu kan højttrykspule fra alle sider og ikke blot fra én vinkel som ved traditionelle spulebiler. Den lukkede kasse gør, at vi kan spule tæt på facader og biler uden at svine, forklarer Maki Sebastian Hadziantoniou, salgs- og entrepriseleder i NCC Vejservice.

Artiklen fortsætter under billedet...
Spulebilen er udstyret med den nyeste teknologi bl.a. i form af en rotorcleaner med bredsug, højtryksspul ved sidekosten og bag sugehovedet, så bilen kan højtryksspule ved eksempelvis kantstensfejning.

En kvalificeret partner
Senest har den nye spulebil renset klimavejen på Agerlandsvej i Odense og på NCC's hidtil største klimavej på Lufthavnsvej i Nørresundby ved Aalborg Lufthavn.

Spulebilen er, udover at være velegnet til rensning af klimaveje, også en kvalificeret partner til andre former for vedligeholdelse og oprensning.

- Udover rotorcleaneren er bilen udstyret med en 'spule-arm', som gør det muligt at spule eksempelvis bag autoværn. Derudover er den udstyret med et højtryksspul ved sidekosten og bag sugehovedet. Dette gør det muligt at højtryksspule ved eksempelvis kantstensfejning, siger Maki Sebastian.

Fakta om spulebilen:
Opsamlingskapacitet på 14 m3.
Kan medbringe 6 m3 vand
Højtryksspul med op til 300 bar
Kan leverer 130 liter i minuttet.

-los
Læs mere om Kloak & afvanding

26/6 2018
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.