Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Rekordvåd juli gav problemer for husejerne Når juli 2023 og juli 2022 sammenlignes, er der sket en stigning på 188 % i antallet af tagrende-henvendelser.

Rekordvåd juli gav problemer for husejerne

Juli 2023 slog rekord som den vådeste juli, siden målingerne blev sat i gang i 1874. Tal fra 3byggetilbud.dk viser, at regnmasserne udfordrede mange boligejere. Der tikkede nemlig et stort antal henvendelser, der relaterede sig til det vejret, ind i juli

Del artiklen på

Der faldt rekordmeget regn i juli 2023, og tal fra 3byggetilbud.dk vidner om, at mange boliger ikke er klædt ordentlig på til at kunne håndtere regnmasserne. Tilbudsportalen, der årligt formidler omkring 70.000 henvendelser fra byggelystne danskere, rapporterer, at der i juli skete en stor stigning i antallet af tagrende-henvendelser set i forhold til samme måned sidste år.

Sammenligner man juli 2023 med juli 2022, er der sket en stigning på 188 % i antallet af tagrende-henvendelser. Stigningen er størst på Sjælland. Her er der sket en stigning på knap en femdobling.

- De regnmasser, vi fik i juli, har vi i den grad kunnet mærke i antallet af tagrende-henvendelser, men også i efterspørgslen på tagentreprise- og kloakarbejde. Generelt fik vi i juli mange henvendelser ind, der relaterede sig til det våde vejr, fortæller Malene Redøn, Customer Service Coordinator hos 3byggetilbud.dk.

Ældre tagrender kan ikke håndtere regnmasserne
Hos Blikeksperten ApS mærker man til tendensen, der ses hos 3byggetilbud.dk. Det fortæller Thomas Thelin Laustsen, indehaver af blikkenslagerfirmaet, der har mange års erfaring inden for tagrendearbejde.

- Vi får mange henvendelser fra boligejere på grund af de øgede regnmængder. Tagrenderne kan simpelthen ikke håndtere, at der kommer så meget regn, fortæller Thomas Thelin Laustsen og fortsætter:

- Det klima og vejr, vi har i dag, stiller større krav til tagrenderne, der nu skal kunne klare langt større regnskyl. Rigtig mange boliger, især fra 60’erne og 70’erne, har tagrender på 10 tommer, og de kan ikke følge med, når der for eksempel kommer større skybrud. Så det sætter vi slet ikke op mere. I dag sætter man kun tagrender op på minimum 11 tommer.

Forbered tagrenderne på større regnskyl og skybrud
Thomas Thelin Laustsen har to budskaber, som andre håndværkere, der rådgiver danske husejere, der vil klæde boligen på til regnmasserne, gerne må give videre:

- Vedligehold dine tagrender og nedløbsrør. Det er folk generelt ikke særligt gode til. Skidt og nedfaldne blade kan nemt forsinke og stoppe for gennemløb af vand. Så rens tagrenderne, skil nedløbsrørene ad og fjern skidt og blade i dem. Og husk brønden, når nu du er i gang.

- Og sørg for, at begge dele har den rette dimensionering. Rigtig mange har underdimensionerede tagrender og nedløbsrør, der ikke kan håndtere sommerens mange skybrud. Det kan som oftest betale sig, at man går op i en højere dimension, så der uden problemer kan ryge flere liter vand igennem.

-dc

Læs mere om Kloak & afvanding

19/10 2023
BrønddækslerByggerådgivningDrænHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottefælderTilbageløbssikringTilbageløbsventilUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.