LCA
LCA
scroll
EU-flertal stemte ja til asbestreform

EU-flertal stemte ja til asbestreform

Asbestreformen sænker blandt andet grænseværdien for asbest i arbejdsmiljøet fra de nuværende 100.000 fibre pr. kubikmeter til 2.000 – men det tager seks år, før reglerne er fuldt indfaset

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Trods den lange indfasningstid er formanden for 3F’s Byggegruppe, Claus von Elling godt tilfreds med, at der endelig er sket noget:

- Det er et super vigtigt skridt på vejen for at beskytte de europæiske arbejdstagere mod ast blive udsat for asbest. Jeg er særlig glad for det styrkede uddannelseskrav og den lavere grænseværdi. Det øger det generelle beskyttelsesniveau, og vi håber, at det vil smitte af særligt på de udenlandske kolleger, der kommer til Danmark og fjerner asbest i nattens ly og mørke, siger formanden.

90.000 dør hvert år af asbest
Omkring 90.000 mennesker dør hvert år af asbestrelaterede sygdomme i EU. Det nye direktiv sætter nye standarder for krav om det rigtige sikkerhedsudstyr og autorisation til at fjerne asbest.

- Kampen for et asbestfrit Danmark er langt fra slut. Derfor arbejder vi videre blandt andet med at færdiggøre autorisationsordningen, men også for fortsat at sætte asbest på den politiske dagsorden herhjemme. Det kan for eksempel ske gennem ønske om en tilskudsordning til boligejere og et fortsat ønske om at indføre et forbud mod indkapsling, siger Claus von Elling.

4/10 2023