Aktuelle nyheder - Tag

Hvordan er det nu med tagpap?I Træinformations Træ 77 beskrives krav og tekniske anvisninger for ventilation, faldopbygning samt korrekt projektering og udførelse af tagpaptage på brædde- eller pladeunderlag.

Hvordan er det nu med tagpap?

Der har de senere år manglet generelle tekniske anvisninger på udførelse af tagpaptage. Træinformations nye håndbog Træ 77 giver vejledninger i udførelse af tagpap på træunderlag

Del artiklen på

Et sundt tag er vejen til en sund bygning, der holder i mange år. I Træ 77 beskrives krav og tekniske anvisninger for ventilation, faldopbygning samt korrekt projektering og udførelse af tage på brædde- eller pladeunderlag med tagdækning i form af tagpap.

Af bogen fremgår krav til brædder, plader, tagpap og tilbehør, og der gennemgås variationer i tagpapløsninger og tagformer med detaljer, der viser, hvordan afvanding, ovenlys, inddækninger mv. udføres.

Bogen er rigt illustreret.

Som opfølgning på den nye, skriftlige vejledning, afholder Træinformation kursus om tagpap på træunderlag, der tager udgangspunkt i Træ 77. Her kan man bl.a. høre om løsninger for udførelse af tagpapdækninger, herunder eksempler på variationer i tagfladens struktur og udførelsesdetaljer. Desuden vil der være indlæg om bl.a. fugtforhold og ventilation af forskellige tagtyper samt brandforhold.

Man kan blive klogere på forhold omkring styrke, stivhed og fastgørelser af det træbaserede underlag for tagpap – henholdsvis bræddeunderlag og pladeunderlag – og der vil være eksempler på, hvad der nogle gange kan gå galt, og hvordan det undgås.

Af hensyn til Covid-19 vil undervisningen foregå i store lokaler med god afstand mellem stolene. Der vil derfor være et begrænset antal pladser på dette kursus, der afholdes den 14. april i København og den 15. april i Horsens.

-losLæs mere om Tag

23/2 2021
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Carl Ras

  Carl Ras

  Se alle aktuelle kampagner fra Carl Ras her…
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag