Aktuelle nyheder - Tag

Prisvindende net skal spare tagarbejdere tid og redde livProduktet er udarbejdet sammen med Dansk Byggeris arbejdssektion, som kom med idéen til nettet, som Swed-Mark producerede. Også Byggeriets Arbejdsmiljøbus – Bam-bus - har været inde over udviklingen.

Prisvindende net skal spare tagarbejdere tid og redde liv

Sammen med Dansk Byggeris træsektion og Byggeriets Arbejdsmiljøbus – Bam-bus, har produktionsvirksomheden Swed-Mark udviklet et faldsikringsnet, som skal mindske arbejdsulykker på byggepladserne

Del artiklen på

Af Tine Maria Kristiansen

Tagarbejde kan være farligt, hvis ikke sikkerheden er i orden. Derfor tog Dansk Byggeris træsektion for et par år siden fat i produktionsvirksomheden Swed-Mark for at lave et faldsikringsnet, som kan spændes ovenpå tage for at undgå nedstyrtningsulykker.

Produktet, som består af et net, der er spændt op på et gitter af aluminiumsstænger, hedder ’Net-Op’ og er ifølge virksomhedens salgs- og indkøbschef, Dennis Mikkelsen, nemt at bruge.

- Nettet vejer kun 14 kg. og kommer i en pose, som de fleste tømrere, smede og blikkenslagere har plads til i deres biler. Når de kommer frem til arbejdsstedet, skal de blot samle det og lægge det op på taget, hvorefter de monterer det med to skruer. Det er simpelt og tager kun tre-fire minutter, siger Dennis Mikkelsen og forklarer, at man hverken behøver at køre en stor lift ind under bygningen eller spænde et net op under tagets åser.

Nettet griber, hvis tagepladen knækker
Meningen med faldsikringsnettet er at gøre det mere sikkert at kravle rundt på tagene.

- Nettet griber en, hvis der er en tagplade, som går i stykker, siger Dennis Mikkelsen og tilføjer, at produktet er gennemtestet og sikret mod gennemstyrtning.

- Der er rigtig mange håndværkere, som ikke tænker over, at den OSB-plade, de normalt sidder på, ikke er godkendt til tagarbejde. Sker der noget, mens de sidder på taget, får de jo en stor bøde eller det, der er værre, siger han.

Positiv respons
Swed-Mark har ikke haft nogle konkrete tal på, om deres produkt mindsker antallet af gennemstyrtningsulykker. Til gengæld har virksomheden fået mange positive tilbagemeldinger fra kunder, som har været glade for at bruge nettet, forklarer Dennis Mikkelsen.

- De fleste siger, at de får en roligere arbejdsproces, når de ved, at de ikke kan falde igennem, fortæller han.

Og udover den gode respons fra kunder har Swed-Mark også fået fine ord med på vejen af Danske Byggecentre, som i 2020 tildelte virksomheden Byggeriets Arbejdsmiljøpris for at skabe et trygt og mere sikkert arbejdsmiljø.

- Vi er selvfølgelig stolte og glade over prisen, som selvfølgelig er en kæmpe anerkendelse af produktet, siger Dennis Mikkelsen.

Læs mere om Tag

11/7 2022
Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagByggerådgivningFaldsikringGlasrækværkGlastagGlasværnGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSolcellerStål skruerTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagpladerTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.