bygma
bygma
scroll
Vil opnå fuld CO2-neutralitet i 2050: Ny bæredygtighedschef skal skubbe på- Jeg er og har altid været drevet af at udvikle det byggede miljø i en mere bæredygtig retning, siger Egernsund Wienerbergers nye bæredygtighedschef, Kristian Knorr Svane.

Vil opnå fuld CO2-neutralitet i 2050: Ny bæredygtighedschef skal skubbe på

Kristian Knorr Svane tiltrådte den 1. december som bæredygtighedschef hos Egernsund Wienerberger. Han skal fremme virksomhedens bæredygtige indsatsområder i Norden frem mod fuld CO2-neutralitet og endnu mere klimabevidst teglproduktion

Egernsund Wienerberger ansætter Kristian Knorr Svane som bæredygtighedschef i en nyoprettet stilling.

Han skal stå i spidsen for virksomhedens bæredygtige dagsordener på tværs af de nordiske lande.

- Som ny nordisk bæredygtighedschef ser jeg særligt frem til at drive de mange vigtige udviklingsaktiviteter i en ambitiøs virksomhed, der allerede er nået langt i den bæredygtige dagsorden.

- Ikke mindst med markedets mest CO2-besparende mursten Less har Egernsund Wienerberger lagt et solidt fundament, som det nu er min fornemmeste opgave at bygge videre på mod vores mål om CO2-neutralitet, genanvendelse og en mere klimabevidst teglproduktion, siger Kristian Knorr Svane.

I foråret omlagde Egernsund Wienerberger teglværket Vesterled til udelukkende at producere Less-murstenen, der samlet set har muliggjort en reduktion af CO2-udledningen fra produktionen med 60-80 %.

Den nye bæredygtighedschef er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus og har siden dedikeret karrieren til at beskæftige sig med den grønne omstilling af byggeriet.

Erfaringen er blandt andet hentet hos GXN, Atelier Kristoffer Tejlgaard og Aart, hvor han var ansat som arkitekt og bæredygtighedsspecialist.

- Omstilling er strengt nødvendigt, og her kommer vi ikke uden om innovation og teknologisk udvikling.

- Min omfattende erfaring med at nytænke produkter og processer og mine udviklingskompetencer er bare noget af det, jeg bringer til bordet hos Egernsund Wienerberger, fortæller Kristian Knorr Svane.

Fra de interne linjer er der stor opbakning. Henrik Dietrichsen, der er Regional Managing Director Nordics hos Egernsund Wienerberger fortæller:

- Med målsætningen om at nedbringe CO2 med 30 % inden udgangen af 2024 samt opnå fuld neutralitet i 2050 er teknologisk udvikling og produktinnovation en konstant prioritet – både lokalt og globalt i Egernsund Wienerberger, hvor vi på tværs af organisationen satser på udviklingsprojekter af forskellig karakter.

- Med Kristian, der er både højt specialiseret og dedikeret, har vi hentet de bedste kompetencer til at stå i spidsen for bæredygtighedsindsatsen i Norden.

Teglvirksomheden ser blandt andet i retning af teknologier som elovne og varmepumper og muligheden for CO2-fangst såkaldt Carbon Capture-teknologi.

Kristian Knorr Svane kan desuden bryste sig af titlerne DGNB-konsulent og Well AP, mens næste skridt er at uddanne sig inden for det førende miljøcertificeringssystem for bygninger i henholdsvis Norge og Sverige, Breeam-Nor og Miljöbyggnad.

- Ikke mindst fra et historisk perspektiv er tegl spændende at beskæftige sig med, fordi det som et af de ældste materialer er en kæmpestor del af vores bygningskulturarv.

- Som teglvirksomhed er det derfor afgørende at sikre, at det holdbare og højst anvendelige materiale går op i en højere enhed med fremtidens klimadagsorden, lyder det afrundende fra Kristian Knorr Svane.

-dc

5/1 2024