LCA
LCA
scroll
Vindafstivning: Slut med bolte, møtrikker og værktøj Det nye vindafstivningssystem består af tre forskellige produkter: Et tagsystem til diagonal afstivning, en båndspænder med diverse afstivningsmuligheder samt en båndspænder til fundamentsforankring.

Vindafstivning: Slut med bolte, møtrikker og værktøj

Amalie Eriksen har skabt et tidsbesparende vindafstivningssystem sammen med håndværkerne, der skal bruge det. Det nye system kan monteres med handskerne på og uden brug af værktøj

ITW Construction Products og brandet Paslode lancerer nu et nyt system, der gør det hurtigere og nemmere at lave vindafstivning. Bag det nye produktsystem, Forta Click, står Amalie Eriksen, som er gået direkte fra uddannelse til produktudvikling.

Da Amalie Eriksen som nyuddannet kom til ITW Construction Products, som står bag brandet Paslode, var den første opgave at skabe et produkt, der kunne løse håndværkernes udfordringer med montering af vindgitterbånd. Nu, to år senere, kan produktudviklingsingeniøren endelig præsentere det nyeste medlem af Paslode-familien, der skal gøre det langt hurtigere og nemmere at stive konstruktionerne af:

- Vi ville rigtig gerne skabe et system, hvor vi gik væk fra små løsdele som bolte og møtrikker, som er svære at håndtere, når man har handsker på eller værktøj i hånden. Derfor kom vi på denne her klik-løsning, hvor man klikker vindgitterbåndet direkte ned i beslaget, fortæller Amalie Eriksen, der i løbet af udviklingsprocessen flere gange har været forbi byggepladsen:

- Det spændende er jo at snakke med slutbrugeren, for de sidder på alle de gode indsigter - og omvendt ser vi nogle gange udfordringer, som håndværkerne ikke engang selv har tænkt over. For mig handler det om at være tæt på pladsen og slutbrugeren, når man skal udvikle.

Læs mere under billedet...
Forta Click er opstået via samarbejde med de håndværkere, der skal bruge systemet.

Simpel montering
Det var ikke skåret i granit, at Amalie Eriksen skulle udvikle til byggebranchen. For hende handler det nemlig ikke så meget om selve produktet, men mere om processen. Og hos ITW Construction Products fik hun lov for at prøve en helt ny branche af, hvor hun oplevede frihed under ansvar, plads og mulighed for at se tingene med helt friske øjne:

- Det var vildt spændende at komme ind helt grøn fra uddannelse og få en masse ansvar og opgaver. Det, jeg godt kan lide ved at udvikle, er at skabe noget fra bunden, som løser en specifik udfordring. Jeg har helt sikkert en meget løsningsorienteret tilgang. Nogle gange ser jeg et problem, som jeg ikke forstår, hvorfor der ikke er nogen, der har løst endnu, som f.eks. denne, som er værktøjsfri, og derfor kommer til at spare håndværkeren for en masse tid, forklarer produktudvikleren, der nu også kan kalde sig produktchef i ITW Construction Products.

Med Amalie Eriksens og teamets fokus på at skabe et så simpelt vindafstivningssystem som muligt er det lykkedes ITW Construction Products at komme frem til en løsning, der på grund af sin klikfunktion slet ikke kræver brug af værktøj. Derudover er vindafstivningssystemet blevet ETA-godkendelse, så nu mangler bare, at håndværkerne tager den nye løsning til montering af vindgitterbånd til sig:

- Fokus fra vores side er altid at gøre det så nemt som muligt for slutbrugeren, fordi det er dem, det skal give mening for, og eftersom vi har været tæt på tømrere og montører, så er jeg sikker på, det giver mening for dem. For hvis der er noget, jeg har lært, så er det, at tid er penge i byggebranchen, afslutter Amalie Eriksen.

-los


10/3 2021