Aktuelle nyheder - Træ

Byg hurtigt og bæredygtigt med krydslamineret træMetsä Groups besøgscenter i det centrale Finland er et førsteklasses eksempel på hurtigt byggeri med træ. Den 1000 m2 store bygning blev bygget på syv måneder. Arkivfoto: Sami Karppinen

Byg hurtigt og bæredygtigt med krydslamineret træ

Træinformation sætter fokus på de muligheder, der opstår, når man bygger med krydslamineret træ

Del artiklen på

Bæredygtighed

I fremtiden kommer vi ikke uden om at bruge træ som byggemateriale. Træ er bæredygtigt, da skovene lagrer CO2, når træerne vokser; og CO2 lagres i træet, når det bruges i byggeriet. Både politikere og byggeriets parter har nu også fået øjnene op for klimagevinsterne ved at bygge mere med træ.

I tillæg til miljøgevinsterne, så åbner træbyggeri op for et hav af arkitektoniske muligheder. Derfor sætter Træinformation i et kommende kursus fokus på byggeri med krydslamineret træ (CLT). Men hvordan kommer man i gang med at bygge med CLT? Hvad er besparelserne ved den kortere byggetid? Hvad med brandforholdene – og akustikken?

For at svare på disse spørgsmål, har træforeningen samlet en række førende eksperter på området, nemlig:

- Jacob Ettrup Petersen fra AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S
- Jakob Kock fra Adserballe & Knudsen A/S
- Jan Christensen og Jens Kastvig fra Moe A/S
- Finn Larsen fra Teknologisk Institut
- Steffan Iwersen fra einrum arkitekter

Træbyggeri og akustik
Med udgangspunkt i teori og praksis videregiver specialisterne deres viden om CLT’s potentiale i dansk byggeri, statiske forhold ved brug af CLT, eksempel på statiske disponeringer fra CLT-byggeriet på Østergade i Næstved, træbyggeri og akustik, brandstrategi, logistik, levering og rækkefølge af CLT-elementer, hvordan CLT gøres bygbart for entreprenører og struktører samt håndtering af fugt.

Målgruppen til kurset er hovedsageligt arkitekter, projekterende, udførende og tømrere.

Kurset finder sted i København onsdag den 4. marts og i Horsens torsdag den 5. marts.

-los


Læs mere om Træ

18/2 2020