Aktuelle nyheder - Træ

Dansk tømrer blev nummer 7 ved WorldSkills i BaselHos Mester Madsen A/S arbejder Nicklas Veber Stryhn til dagligt med klassisk tømrerarbejde inden for renovering og restaurering af ældre bygninger.

Dansk tømrer blev nummer 7 ved WorldSkills i Basel

I en lidt særlig udgave af WorldSkills kunne danske Nicklas Veber Stryhn notere sig for en fornem 7. plads. Træningen op til konkurrencen blev lidt forpurret af, at det lå oveni en svendeprøve, men Nicklas Veber Stryhn er ikke færdig med at konkurrere

Del artiklen på

Af Daniel Christensen

21-årige Nicklas Veber Stryhn fra Tømrerfirmaet Mester Madsen A/S i Præstø repræsenterede i midten af oktober Danmark ved WorldSkills i Basel, og det slap han ganske hæderligt fra med en flot 7. plads.

- Det var en lidt skør oplevelse at være med. Der er mange følelser i spil under konkurrencen, og jeg gik hele tiden fra glæde, når noget lykkedes, til frustration, når det ikke gjorde. Det var en svær opgave – niveauet var ok, men omfanget var voldsomt. Vi skulle nå rigtig meget på de fire dage, og der var kun en deltager, der blev helt færdig. Men alt i alt er jeg tilfreds med placeringen. Jeg fik ikke trænet så meget, som jeg godt kunne tænke mig, fordi jeg havde en svendeprøve lige oveni. Men jeg stiller op til DM i 2023 også, fordi jeg er klar på at konkurrere endnu mere, siger Nicklas Veber Stryhn.

Til konkurrencen havde han et team af erfarne personer omkring sig, som kunne give ham kyndig vejledning og sparring. Ved træningen fik han støtte fra tømrerfagets mangeårige landsholdstræner, Michael Thage, der i forvejen havde arbejdet med en bronzevinder fra WorldSkills i 2017 samt flere danmarksmestre.

Nicklas Veber Stryhn vandt selv danmarksmesterskabet for tømrerfaget i år. Han er tilknyttet CELF i Nykøbing.

WorldSkills 2022 er en ’special edition’ med konkurrencer rundt om i hele verden heraf en på College 360 i Silkeborg. På verdensplan deltager over 1000 unge mennesker fra mere end 58 forskellige regioner og lande, og der bliver konkurreret frem til slutningen af november inden for 61 forskellige fag i 15 forskellige lande. Danmark stiller op med unge konkurrencedeltagere i otte konkurrencer og dommere i ni konkurrencer.

Læs mere om Træ

2/11 2022