Aktuelle nyheder - Træ

DM i tømrerfaget hylder godt håndværk Danmarks bedste tømrerlærling bliver i år kåret ved et alternativt arrangement hos Johannes Fog i Hørsholm, da DM i Skills er aflyst pga. corona. Her foto fra et tidligere DM i Skills.

DM i tømrerfaget hylder godt håndværk

Tømrerfærdigheder i højeste kvalitet. Det er, hvad fem udvalgte tømrerlærlinge skal dyste i, når danmarksmesterskabet for tømrere løber af stablen d. 19.-21. august 2021. Arrangementet er gratis for publikum

Del artiklen på

Savsmuld, svedige håndflader og Danmarks fem dygtigste tømrerlærlinge.

Fra torsdag d. 19. til lørdag d. 21. august kl. 14 udspiller danmarksmesterskabet i tømrerfaget sig ved Johannes Fog Trælast og Byggecenter i Hørsholm.

Tømrernes konkurrence er normalt repræsenteret ved det årlige DM i Skills i foråret, som desværre blev droppet pga. Corona. I stedet får de fem dygtigste tømrerlærlinge nu lov til at dyste og folde sig ud foran et publikum ved et særligt danmarksmesterskab for tømrerfaget, som afvikles i et samarbejde mellem Johannes Fog, det faglige udvalg for tømreruddannelsen og Byggeriets Uddannelser.

- Det er en fantastisk mulighed for at udstille de dygtige talenter i en publikumsfyldt kulisse og vise, hvad godt håndværk kan. Tømrerfaget er et af de største i Danmark, og derfor,
vi har valgt at afholde et danmarksmesterskab for at vise, hvad det er tømrerfaget
kan. Vi har udvalgt Fog i Hørsholm som lokation for mesterskabet, fordi de forstår sig på godt håndværk til daglig, siger Ole Gregersen fra det faglige udvalg for uddannelsen.

Denne prioritering nikker man genkendende til hos Johannes Fog, der er mangeårige samarbejdspartner til både Skills og tømrerfaget og nu altså vært for arrangementet.

- Johannes Fog har været stolt sponsor af DM i Skills og tømrerfaget i mange år, og derfor er det også naturligt, at vi støtter op om DM med deltagere kvalificeret gennem indledende konkurrencer rundt på de mange erhvervsskoler i hele landet, der udbyder tømreruddannelsen. Konkurrencerne giver således en række unge lærlinge mulighed for at dyrke fagligheden og fordybe sig i det sværeste i deres håndværk, siger Søren Kroer, forretningsdirektør i Fog Hørsholm.

Læs mere under billedet...

Mobilt træværksted kommer forbi
Som en del af arrangementet kommer også Woodlab on Wheels-karavanen, der er skabt i samarbejde mellem den nordsjællandske uddannelsesinstitution U/Nord og Tømmerhandler Johannes Fogs Fond. Woodlab on Wheels er mobile træværksteder, hvor unge mennesker kan opleve tømrerverdenen på en helt anden måde.

- Woodlab on Wheels ruller ud til begivenheden for at give gæsterne, særligt børn og unge, mulighed for at blive introduceret til de klassiske håndværk. Det er en unik mulighed for at få et indblik i de forskellige uddannelser inden for byggebranchen, som er i rivende udvikling, og som er et af Danmarks største erhverv, fortæller Søren Kroer.

Danmarksmesterskabet afholdes torsdag til fredag fra kl. 7.00 - 17.30, og lørdag fra kl. 7.30 - 13.00. Mesterskabet afgøres med præmieoverrækkelse lørdag d. 21. august kl. 14.00.

Johannes Fog Trælast og Byggecenter holder til på Kokkedal Industripark 15 i Hørsholm.

-los


Læs mere om Træ

17/8 2021