Aktuelle nyheder - Træ

Erfaren træmand sælger sit livsværk Christian Bidstrup har været selvstændig i 25 år. Nu vil han gerne på efterløn. Arkivfoto: Louise S. Strøbech

Erfaren træmand sælger sit livsværk

Christian Bidstrup sælger Lundeborg Træ efter 25 år som selvstændig. Salgsklart bindingsværkstømmer og knastørre douglasplanker i 100 % kernetræ op til seks meter lange har været blandt hans specialer

Del artiklen på

Af Louise S. Strøbech

Det er i år 25 år siden, at Christian Bidstrup blev selvstændig tømrermester og kort efter etablerede den virksomhed, der i 2007 blev omdøbt til Lundeborg Træ. Det er også i år – til september – han fylder 65 år, og derfor har han besluttet sig for at afhænde livsværket og gå på efterløn.

- Det var sidste år lige før sommerferien, at jeg tog beslutningen om at sælge, men det blev først officielt i efteråret. Siden har jeg annonceret lidt lokalt for at sælge ud af lageret, det står på hjemmesiden, og så håber jeg, jeg kan finde en kollega, konkurrent eller måske en iværksætter, der vil overtage firmaet, siger Christian Bidstrup til fagbladet Puff.

Lundeborg Træ har holdt til på den historiske – og store – tømmerplads på Baagøe & Riber Plads ved Svendborg Havn siden 2012. De gamle haller – hvoraf flere er fredet og den ældste er bygget i 1700-tallet – er på 2000 kvadratmeter, og vil for de fleste se ud som om, de er fyldt med træ. Men ikke for Christian Bidstrup.

- Jeg har da noget stående, men jeg synes ikke, der er så meget. Ikke så meget, som jeg plejer at have i hvert tilfælde, siger han.

Pladsen hvor virksomheden ligger, er solgt til et investeringsfirma for 40 millioner kroner, så køberen skal finde en ny placering.

- Vi har et lille men meget stærkt firma, og får mange daglige henvendelser fra kommuner, private, håndværkere og trælaster, der sender deres kunder herned for at finde det helt rigtige træ. Så det man køber er navnet, brandet, De faste kontakter til godt træ, jeg har forskellige steder i Europa og den goodwill, jeg har bygget op de sidste 25 år. Desuden er der de materielle ting som eltruck, en masse grej, hjemmesiden og en masse forskellig slags træ, siger han.

Læs mere under billedet...
Inde i en af de gamle haller ligger diverse høvlede emner i eg, robinie, valnød og lidt mahogni. Arkivfoto: Louise S. Strøbech

Douglasplanker i 100 % kernetræ
Christian Bidstrup fremhæver bl.a. salgsklart bindingsværkstømmer fra 2014 og douglasplanker i 100 % kernetræ, hvoraf flere er seks meter lange og har ligget så tilpas længe på lager, at de er knastørre og dermed klart til brug.

- Vi har en specialaftale med et tysk savværk, der leverer 100 % kernetræ i en superkvalitet. Ellers er vores speciale europæisk egetræ til udendørs brug, især terrassebrædder. Sidste år – som jo var et specielt år – kunne vi gå roligt på sommerferie, for da havde vi udsolgt af terrassebrædder en uge inden ferien, siger Christian Bidstrup, der startede sin virksomhed for 25 år siden, fordi han ikke kunne finde linolie i en passende kvalitet på det fynske marked.

- Sådan er det stadig. Jeg har de materialer i ordentlig kvalitet, som jeg synes, burde være til rådighed på det danske marked.

louise@odsgard.dk

Læs mere om Træ

6/5 2021