left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Træ

Foretager største investering i trævirksomhedens historie ThermoWood er træ behandlet med høj varme og vanddamp, som forandrer træets cellestruktur, så det bliver mere modstandsdygtig over for råd og svamp. Processen er helt fri for bl.a. biocider.

Foretager største investering i trævirksomhedens historie

Træleverandøren Frøslev satser massivt på egen produktion af den bæredygtige trætype ThermoWood ved køb af et helt nyt anlæg, der kan styrke virksomhedens forsyningskæde og dermed også konkurrenceevne

Del artiklen på

Det seneste år har coronakrisen vist, hvor vigtig kontrol over forsyningskæden er. Det skyldes ikke mindst den markant stigende efterspørgsel på byggematerialer, herunder træ, der har gjort det svært for landets virksomheder at skaffe de nødvendige varer. Blandt andet som følge af de erfaringer har Frøslev, der er en af Danmarks største leverandører af træ til byggeriet, nu foretaget virksomhedens største investering til dato.

- Som en del af vores overordnede og langsigtede strategi, der blandt andet går på at øge vores andel af træ solgt til eksempelvis projektmarkedet, har vi netop investeret i omegnen af 25 millioner kroner i et nyt såkaldt ThermoWood-anlæg med en fremtidssikret kapacitet. Det er en stor milepæl for os, da ThermoWood er et af vores nøgleprodukter, som på bare få år er steget 150 % i omsætning, og som vi forventer fortsætter sin stigende relevans for markedet de kommende år gennem sin lave miljøpåvirkning, formstabilitet og særlige patinering, fortæller administrerende direktør i Frøslev, Martin L. Petersen.

Ønsker mere ’hands on’
Den store efterspørgsel på ThermoWood, som er træ, der anvendes til udendørs beklædning, skyldes i høj grad det stigende fokus på træbyggeri og den bæredygtige dagsorden. ThermoWood er nemlig kort beskrevet træ, der er behandlet med høj varme og vanddamp, som forandrer træets cellestruktur, så det bliver mere modstandsdygtig over for råd og svamp, når det anvendes til facader.

Processen er således 100 % fri for biocider og tungmetaller modsat mange kendte, alternative behandlingsmetoder på markedet.

- I takt med at bæredygtighedsdagsordenen vinder stigende indpas i dansk byggeri, vil byggematerialer som dette også blive efterspurgt mere. Og på et strategisk produktområde som dette ønsker vi en større grad af egenproduktion og ’hands on’. På den måde kan vi fremadrettet ikke alene tilbyde vores kunder større volumener, men også korte leveringstider, da vi selv kan foretage hele forarbejdningen – fra træet kommer til Frøslev som ubehandlede brædder til det profilerede slutprodukt, lyder det fra Martin L. Petersen.


Investering i bæredygtigt byggeri er fremtiden
Ifølge boligøkonom i Dansk Industri, Bo Sandberg, er netop investeringer som disse vigtige for at fastholde og udbygge arbejdet for et bæredygtigt byggeri i Danmark:

- Byggeriet går generelt en lys fremtid i møde. Og det gælder ikke mindst energirenovering og bæredygtigt byggeri. Der er dog stadig brug for fyrtårnsprojekter som Frøslevs ThermoWood-produktion, der kan løfte branchen og lokalområdet, og som andre kan spejle sig i, forklarer han og fortsætter:

- Samtidig har coronapandemien vist, hvor sårbare verdensøkonomiens forsyningskæder er. På den baggrund er det ekstra positivt med et nyt produktionsanlæg til ThermoWood i Danmark, uden vi dog af den grund skal glemme vigtigheden af internationalt udsyn og åbne grænser til den arbejdskraft, vi i stigende grad har brug for.

En fremtidssikring
Hos Frøslev ser man uden tvivl også investeringen som en fremtidssikring. Ikke alene kan virksomheden nemlig give bedre garantier til sine kunder, men også i langt højere grad sikre kvaliteten af det ThermoWood, der kommer ud af huset:

- I takt med byggeriets løbende udvikling vil der blive stillet større og større krav til kvalitet og miljøpåvirkning. Her vil investeringen ikke blot sikre os produktionsvolumen, men også produktionskvaliteten og opfyldelsen af de store krav, som byggeriet stiller både i dag og på sigt. Det skyldes, at vi nu selv bliver ansvarlige for dokumentation af processerne og materialets holdbarhed, hvor vi ser en mulighed for at gøre en forskel, fortæller Martin L. Petersen

Anlægget forventes i drift i 2. kvartal af 2022.

-los


Læs mere om Træ

5/7 2021