Aktuelle nyheder - Træ

Genbruger genbrugstræ på bæredygtig festivalDen bæredygtige Tomorrow Festival har fået leveret en god bunke genbrugt træ forud for festivalen. Efter endt festival bliver træet afhentet af Gentræ, så det kan blive genbrugt endnu en gang.

Genbruger genbrugstræ på bæredygtig festival

’Danmarks største festival for bæredygtig forandring’, Tomorrow Festival, vil inspirere os til at gøre vores hverdag mere bæredygtig. Flere af festivalens scener, boder, afskærmninger og kunstprojekter vil være bygget af genbrugstræ

Del artiklen på

Med konceptet Gentræ indsamler Stark midlertidigt træ fra byggepladser, hvor det har været brugt til f.eks. afskærmning og køreplader. Træet bliver renset og solgt eller genbrugt. Alternativt ville træet blive sendt til forbrænding og dermed øge udledningen af CO2.

Det er netop Gentræ, som Stark har leveret på festivalpladsen i Valbyparken, hvor den bæredygtige festival løber af staben – for første gang – i den kommende weekend.

- Vi har rakt ud til Stark, fordi Stark ved, hvad de vil på bæredygtighedsområdet. De er i gang med rejsen og har mange konkrete bæredygtighedsinitiativer i gang, hvilket giver en klar og tydelig kommunikation af den bæredygtige agenda. Gentræ er en meget hands on-løsning, hvor vi kan genbruge træet i stedet for at smide det ud. Det passer rigtig godt ind på vores festival, der netop handler om, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt, siger festivalleder Søren Spliid.

Efter festivalen henter Stark træet igen, så det atter kommer til at indgå i Gentræ.

En god mulighed
Stark ser events som Tomorrow Festival som en god mulighed for at tale om bæredygtigt byggeri. Både med professionelle håndværkere og private selvbyggere, men også de store ejendomsinvestorer.

- Vi kan fortælle deltagerne en masse om operativ bæredygtighed i byggeriet. En festival som denne giver en helt anderledes måde at snakke om bæredygtighed på. Det er vigtigt, at vi alle sammen stiller krav i forhold til bæredygtighed. Ellers sker der ikke noget. Så gør vi bare det, vi altid har gjort, siger Kent Fonseca, der er ansvarlig for Gentræ.

Genbrug er et konkurrenceparameter
Udover byggecenterkæden er mange private og offentlige aktører samarbejdspartnere på Tomorrow Festival, bl.a. Pension Danmark, Carlsberg, Mærsk og Københavns Kommune.

- Det passer fint med, at stadig flere bygherrer stiller krav om brug af genbrugstræ i deres projekter. Vi ser det som et konkurrenceparameter på linje med levering, pris og produkter, og det er en positiv udvikling, som vi ønsker at være helt i front med, slutter Kent Fonseca.

Tomorrow Festival bliver afholdt i Valbyparken i København den 3.-4. september.

-losLæs mere om Træ

30/8 2021