Aktuelle nyheder - Træ

Øget efterspørgsel på birkekrydsfiner dækkes af ny fabrik Billedserien ’Industriel holdbarhed’ er en farverig hyldest til industrielle materialer som birkekrydsfiner.

Øget efterspørgsel på birkekrydsfiner dækkes af ny fabrik

Metsä Wood har indviet en ny fabrik til fremstilling af birkekrydsfiner i Pärnu, Estland, for at følge med den øgede efterspørgsel

Del artiklen på

Metsä Woods nye fabrik til birkekrydsfiner blev indviet den 3. oktober. Når fabrikken kører på fuld kapacitet, vil den producere 50.000 kubikmeter birkekrydsfiner af høj kvalitet om året. Den nye fabrik i Pärnu er specialiseret i at fremstille store plader af varierende størrelse.

Det er den stigende urbanisering og e-handel, der er med til at øge efterspørgslen på birkekrydsfiner. Byggeriet er i vækst, hovedsageligt i storbyerne, og branchen har behov for holdbar og let krydsfiner til betonforskalling. Stigende e-handel øger antallet af varevogne, der skal transportere og levere produkter i byområderne.

Gulve og vægge i disse varevogne er lavet af store krydsfinerplader. Også producenter af tungere lastbiler og tog skal bruge en pålidelig leverandør af tilpasset birkekrydsfiner.

I lette køretøjer såsom varevogne giver et gulv bestående af en enkelt plade fremstillet af ét stykke finer et tyndere, men mere holdbart gulv, end hvis man bruger to stykker finer. Til tungere lastbiler og tog kan Metsä Wood tilbyde produkter, der er skræddersyet til ethvert behov og industrielt fremstillet i det antal, der er brug for.

I forbindelse med betonforskalling er anvendelse af birkekrydsfiner en effektiv løsning, der sparer tid og penge. Belægninger, der er designet specielt til betonforskalling, giver det mest glatte slutresultat og er desuden holdbare og nemme at rengøre. Pladerne kan bruges flere gange, hvilket har stor økonomisk betydning for industrien.

Birkekrydsfiner i byen
Samtidig med indvielsen af fabrikken har virksomheden udgivet en ny billedserie kaldet ’Industriel holdbarhed’. Billederne illustrerer værdien af birkekrydsfiner for slutbrugerne i en bymæssig sammenhæng. Fotografierne er taget af den prisbelønnede finske fotograf Kimmo Syväri.

- Opgaven bestod i at visualisere fordelene ved birkekrydsfiner i byen ved udelukkende at bruge Metsä Wood krydsfinerprodukter, som de fremstår. Materialet er visuelt interessant, og slutresultatet er en farverig hyldest til industrielle materialer, fortæller Kimmo Syväri.

Metsä Woods birkekrydsfiner er fremstillet af bæredygtigt nordisk træ. Forholdet mellem styrke og vægt gør birkekrydsfiner til et økonomisk attraktivt råmateriale til selv de mest krævende formål. Fineren, der bruges på fabrikken i Pärnu, er produceret i Äänekoski, Finland. Råmaterialerne til fineren kommer primært fra skove, der er ejet af Metsä Groups 104.000 skovejere. Metsä Wood er en del af Metsä Group.

-los
 

Læs mere om Træ

18/10 2018