left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Træ

Inddækningsproducent kan nu levere brandsikrede vægpanelerBrandgodkendelsen kommer i forlængelse af NIC Denmarks ambition om at udvikle nye innovative løsninger til byggeindustrien

Inddækningsproducent kan nu levere brandsikrede vægpaneler

Med de nye vægpaneler svarer et enkelt lag til at sætte to lag almindelig gips op

Del artiklen på

NIC Denmarks wall panel system (WPS) er nu blevet brandgodkendt efter EU’s klassifikationer, og det betyder, at panelerne nu har en K1 10 B-s1 d0 certificering og kan anvendes som vægbeklædning i huse med brandkrav.

- Vores vægpaneler sikrer en brandsikring, der svarer til at sætte to lag alm. gips op. Fordelen ved vores løsning er, at man kan nøjes med et lag, der monteres med et NIC beslag, ligesom panelerne med vores folie gør, at man ikke skal spartle, pudse og male efterfølgende. Dermed opnår man store besparelser på materialer samt tidsforbrug, siger Arne Spicer Lindgren, der er partner i NIC Denmark.

Vægpanelerne leveres i standard størrelse 2500x610 mm eller 2500x300 mm. De sælges BTB, og ønsker man opskæring i bestemte mål, kan det også lade sig gøre ved større ordrer.

- Vægpanelerne er som standard hvide, men har kunden lyst til at få vægge med egefolie eller krydsfinerfolie eller lignende, kan vi tilpasse dette til den enkelte ordre, fortæller Arne Spicer Lindgren og påpeger, at løsningen også er bæredygtig i en tid med pres på verdens ressourcer.

- Vi vil gerne være med til at begrænse indhugget i naturens ressourcer. Det er også baggrunden for, at vi kan anvende folie med træ-dekor på Fermacell plader og derved undgå brugen af vores knappe træ-ressourcer, siger han.

-dc

Læs mere om Træ

23/11 2021