Aktuelle nyheder - Træ

Kebony får 30 millioner euro fra nye aktionærerDer er store smil hos Kebony efter tilførslen af 30 millioner euro.

Kebony får 30 millioner euro fra nye aktionærer

Visionen er at reducere CO2-emissionerne og rydningen af tropiske skove ved hjælp af patenterede teknikker til træmodificering, der producerer træ af høj kvalitet på en miljøvenlig måde

Del artiklen på

Det nuværende store marked for tropisk træ kan i høj grad erstattes af teknologisk modificeret træ for at beskytte biodiversiteten og reducere rydningen af tropiske skove.

Det er budskabet fra Kebony, hvis patenterede teknologier giver bæredygtige træsorter såsom fyr egenskaber, der er sammenlignelige med det tropiske hårdttræ. Denne miljøvenlige proces er også et alternativ til traditionel træbehandling baseret på imprægnering med træbeskyttelsesmidler.

- Kebony producerer træ med en overlegen kvalitet, der er både miljøvenlig og omkostningseffektiv. For at udnytte mulighederne inden for den forbedrede træteknologiindustri yderligere er vi stolte af at annoncere Jolt Capital og Lightrock som nye investorer i Kebony, udtaler Norman Willemsen, administrerende direktør hos Kebony.

- Hos Jolt Capital har vi en stærk interesse i materialevidenskabelige virksomheder, som udnytter deres patenterede teknologier til at tilbyde bæredygtige produkter. Med over 20 års forskning og udvikling inden for træteknologi og en velafprøvet proces, der giver dyrkede bløde træsorter de ønskelige egenskaber fra tropisk hårdttræ, er Kebony en af dem. Vi er begejstrede for at finansiere udvidelsen af deres europæiske produktionsfaciliteter for både at understøtte den stærke markedsvækst og tilbyde et alternativ til rydning af regnskovene, udtaler Antoine Trannoy, Managing Partner hos Jolt Capital.

- Kebony er perfekt positioneret i kapløbet om en kulstoffri verden med en ambition om at være førende inden for træmodificeringsteknologier. Vi ser frem til at hjælpe virksomheden med at implementere deres vækststrategi og med at udnytte den betydelige operationelle skalerbarhed og fortsætte den profitable vækstrejse, siger Kevin Bone, partner hos Lightrock.

 -Det nye ledelsesteam har gennemført en succesfuld transformation af virksomheden, og med opbakning fra vores nye højkvalitetsinvestorer, mener vi, at Kebony er ideelt positioneret til at frigøre det fulde potentiale i bæredygtigt og forbedret træ, udtaler Cornelius Walter, nyudnævnt bestyrelsesformand.

-pf

Læs mere om Træ

15/11 2021